Meghalt O.J. Simpson

Az egykori NFL-játékos és színész 76 éves volt. O.J. Simpson rákos beteg volt. 

2024. április 11., 18:32

Szerző:

Hetvenhat éves korában meghalt O. J. Simpson. Rákos volt az egykori futballsztár – írja a Népszava. O.J. Simpsont  1995-ben felmentettek a gyilkosság vádja alól, a rákkal vívott harcban maradt alul – írja a The Guardian. Az X-en (korábban Twitter), Simpson fiókjában egy rövid üzenet jelent meg a családjától: „Április 10-én édesapánk, Orenthal James Simpson belehalt a rákkal vívott harcba. Gyermekei és unokái vették körül.”

Rákos beteg volt O.J. Simpson

Az egykori NFL-játékost februárban prosztatarákkal diagnosztizálták, azóta pedig kemoterápiával kezelték. Akkor a hírek arról is szóltak, hogy Simpson hospice-kezelésre is szorul, de ezt ő maga cáfolta meg egy, a közösségi oldalára feltöltött videóban – írja a Hvg.

Az 1947-ben született Simpson amerikaifutball-játékosként egyike volt a hetvenes évek legjobb futójátékosainak, 1973-ban az NFL MVP-jének, vagyis legértékesebb játékosának választották. Profiként 1969 és 1977 között a Buffalo Bills, 1978 és 1979 között pedig a San Francisco 49ers játékosa volt. Miután a profi sporttól visszavonult, több filmben is szerepelt, a Csupasz pisztoly-trilógia Nordbergjeként világszerte ismertté vált.

Simpsont 2008-ban elítélték egy rablótámadás miatt, majd 2017-ben feltételes szabadlábra helyezték, 2021 decemberében pedig végleg szabadlábra került. Az eset pont 13 évvel azután történt, hogy Simpsont felmentették abban az ügyben, amelyben azzal vádolták, hogy meggyilkolta volt feleségét, Nicole Brownt és a nő szeretőjét, Ron Goldmant. Egy későbbi polgári peres eljárásban azonban felelősnek mondták ki a halálesetekért, és 33,5 millió dollár kártérítést kellett fizetnie az áldozatok családjainak. 

(Kiemelt képünkön: O.J. Simpson. Fotó: Steve Marcus / POOL / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.