Senki sem hibás: Kétszer is hazaküldte a háziorvos, meghalt a 13 éves lány

A család nem nyugodott bele, hogy 13 éves lányukat hazaküldte a háziorvos és meghalt. Vizsgálat indult, az ügyben a rendőrség is nyomoz. 

2024. április 9., 09:45

Szerző:

Januárban kétszer is hazaküldte a háziorvos, azt a 13 éves lányt, aki tüdőgyulladásban meghalt. A szülők szerint az orvosok csak későn fedezték fel, mennyire rossz a gyermek állapota. Háziorvosi tanácsra a lány otthon gyógyult, a szülei a mátészalkai ügyeletre vitték, mivel Nikoletta hátfájdalmakról panaszkodott. Az ellenőrzés után hazaküldték őket, de két órával később már a gyerek sürgősségi osztályra siettek, mert a tünetek romlottak. A mentővel a nyíregyházi kórházba vitték a lányt, de sajnos másnap reggel a 13 éves nagyecsedi lány, Nikolett elhunyt. A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vizsgálatot rendelt el, de a család nem tudja elfogadni annak eredményét, ezért az ügyben a rendőrség is nyomoz – írja az Index. 

A lányt a mátészalkai orvosi ügyeletre vitték mellkasfájdalom miatt, ahol vírusfertőzést állapítottak meg, és megint hazaküldték őket. A lány három óra múlva vért hányt, ezt követően Mátészalkáról Nyíregyházára szállították a beteg kislányt mentővel, ahol a röntgen után az intenzívre  került. Melinda és Ferenc szerint ekkor közölték velük, hogy kétoldali tüdőgyulladása van gyermeküknek, majd hamarosan lélegeztetőgépre helyezték a kislányt. 

„Kijött, biztos, vagy 40 perc után, mondta, hogy nagy a baj, mert annyi vér volt a tüdején, hogy a csövet alig tudta neki a tüdejében elhelyezni, nem látta. Miközben leállt a szíve. Újra kellett éleszteni, hosszas újraélesztés után újraéledt, de azt mondta, hogy még van 15-20 perc, amíg kritikus. És akkor elment, de már nem volt 10 perc visszajött és mondta, hogy nem tud rajta segíteni. Hiába mondtuk neki, könyörgünk segítsen, de nem tudott”  – mondta el az édesanya könnyeivel küzdve az RTL interjújában.

A háziorvos nem hibázott, amikor hazaküldte a 13 éves lányt

A Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ vizsgálata szerint senki sem hibázott.  A család és ügyvédjük most a rendőrségi nyomozás eredményét várják. A vizsgálati dokumentumokban az áll, Nikinél az influenzavírus egyik szövődménye alakult ki, ez vezetett a halálához – számol be az RTL

„Nagyon gyorsan, akár napokon belül egy nagyon komoly egészségkárosító hatással jelentkezhet, és nagyon sokszor csak kórházi körülmények között egyéb támogató terápiás eljárásokkal lehet a beteget megmenteni vagy a beteget kezelni”– fogalmazott Késmárky András háziorvos.

„Ez így büntetlenül nem maradhat. Hogy az én lányom meghalt, ártatlanul” – mondta akkor az édesapa. A szülők torokfájás, láz és hányinger miatt háziorvoshoz mentek a gyerekkel, aki otthoni kúrálást írt elő. Másnap hiába hívták a rendelőt telefonon, hogy 39 fokos láza lett a gyereknek. „Nem azt mondta, hogy hozza vissza a lányát, hogy nézzem meg, hogy mi van vele, hanem azt, hogy ő nem Jézus, és vetett egy keresztet. Egy nap alatt nem tudja meggyógyítani” – idézte fel Petrohai Ferenc.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pixabay)

Megtörni látszik a kutasok ellenállása? Hétfő kora délutáni hatállyal a Mol az összes töltőállomásán 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát, vagyis – nagykereskedelmi árváltozás híján – az árrését. 

A Szabad Európa kiperelte az autópálya-koncessziós szerződés mellékleteit, és kiderült, hogy 15-17 ezer milliárd forintba kerülhet az adófizetőknek az, hogy a kormány kiszervezte a hazai gyorsforgalmiút-hálózat nagy részét. Az üzletet elnyerő hét magántőkealapról kiderült, hogy négy Szíjj László, három pedig Mészáros Lőrinc kormányközeli üzletember százszázalékos tulajdonában van – írja a lap.

Kedden túlnyomóan derült, száraz időre van kilátás. Európa időjárását egy kiterjedt anticiklon befolyásolja. Napközben többfelé megélénkül, kedden a Dél-Dunántúlon időnként meg is erősödik a délkeleti, keleti szél.

Olyan szabályokat akartak bevezetni a koreaiak által vezetett iváncsai akkumulátorgyárban, ami kiverte a biztosítékot a magyar munkavállalóknál. Nem mondják meg, mi az oka, ha rosszul lesznek a dolgozók a munkahelyükön, a szigorú biztonsági előírásokra viszont nagyon odafigyelnek, a telefonok kamerája le van takarva, amit a biztonsági szolgálat ellenőriz is. A Házon kívülnek az iváncsai akkumulátorgyár két dolgozója mesélt arról arc és név nélkül.