Botrány: 15 ezerrel többet számlázott az étterem, mert sírt a gyerek

Botrányos dolog történt egy családdal egy Fejér megyei étteremben.

2024. április 7., 13:40

Szerző:

Borsos árat fizettetett egy étterem, amiért sírt a pár gyermeke. A végösszeg láttán dobtak egy hátast, de a pincér magyarázata még kellemetlenebb volt. Az ebéd végén derült ki, hogy 15 ezer forint értékben kiszámláztak nekik plusztételeket azért, mert sírt a gyermekük – írja a Blikk. 

A Promotions.hu egyik olvasója osztotta meg a portállal a nyugodt családi ebédnek indult történetet, amiben a családapa elmeséli, hogy egy kiadós kirándulás után a feleségével és a gyermekével szeretett volna egy jót ebédelni, ki is választottak egy szimpatikusnak tűnő éttermet Fejér vármegyében. A férfi elmondása szerint a helyen leültek, rendeltek, a másfél éves kisfia azonban nem volt a legjobb hangulatban, és ahogy az ilyenkor nemegyszer előfordul, végeláthatatlan sírásba kezdett a kisgyermek.

„Mindenki arról beszél, hogy milyen nemes dolog szülőnek lenni, de csak akkor aranyos a gyerek, ha csendben van? Mi már megszoktuk az anyjával, hogy ilyen, meg a sajátunk, nem tartom olyan fülsértőnek a sírását, illetve ilyenkor lehetetlen lenyugtatni” - meséli az apuka a váratlan fordulatot vett családi ebéd történetét. „Próbálkoztunk mindennel, de ha elkapja a gépszíj, akkor nem tudunk mit csinálni. Nem néztük a környezetünket, de a főétel végére elfáradt és onnantól elfoglalta magát, csendben. Mi még rendeltünk desszertet is, majd kikértük a számlát” – folytatta.

Az étterem pincére a legnagyobb nyugalommal közölte, hogy a plusz tétel van a számlán 

A számla megérkeztekor, azonban a pár észrevette, hogy valami nem stimmel a számokkal, hiszen egy 15 ezer forintos plusztétel is volt rajta, amit nem tudott a pár azonosítani. Ekkor a pincért megkérdezték, hogy mégis mi történhetett, aki ekkor nyugodtan és kimérten közölte, hogy „a 15 ezer forintos plusz tételt azért írták oda, mivel összesen három asztaltól álltak fel a vendégek a gyerekünk miatt”. 

„Köpni-nyelni nem tudtunk, a feleségemnek vérvörös lett az arca, annyira elszégyellte magát, de én is nagyon megalázva éreztem magam. Valóban az én dolgom az, hogy az étteremnek vesztesége van?” – teszi fel a kérdést az apuka. 

A férfi a végén kifizette a pluszpénzt, mivel a kisgyermek újra nyűgösködni kezdett, de azért nem hagyta szó nélkül az esetet, és írt egy keményebb hangvételű levelet az étteremnek. „Nagyon mérges voltam, úgy gondolom tehettem volna többet és nem kellett volna fizetnem, de ott volt a családom is és nem akartam keménykedni. Írtam egy erősen negatív hangvételű levelet az étteremnek, melyben kitartottak az álláspontjuk mellett. Elvártam volna valamilyen kompenzálást, vagy bármit”– írja a a családfő. 

Van már olyan étterem, amely kitiltotta a síró gyerekeket. Egy magát családbarátnak nevező atlantai pizzéria ugyanis tisztelettel megkéri a szülőket arra, hogy síró gyermeküket az étterem falain kívül helyezzék el. Ahol a gyermek kedvére kiríhatja magát úgy, hogy közben egyetlen vendég előételének élvezetébe sem rondít bele – írja az nlc.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Freepik)