Betelt a pohár! No-go zónákat jelölt ki egy lajosmizsei étterem tulajdonosa

A város számos utcájába nem szállítja ki a megrendelt ételt, mert nincsenek biztonságban a futárok.

2023. augusztus 31., 09:31

Szerző:

 

Szokatlan lépésre szánta rá magát egy lajosmizsei büfé tulajdonosa. Egy listát függesztett ki, amelyen közli azokat az utcákat, pontosabban a „no-go zónákat”, ahová nem szállít ki ételt. Ezeken a helyeken ugyanis könnyen előfordul, hogy rátámadnak az ételfutárra – írja a Blikk.

A cikk szerint Európa-szerte egyre több helyen tartanak számon úgynevezett „no-go zónákat” (közbiztonságilag veszélyes területeket), ahova jobb, ha az ember be sem teszi a lábát, de Magyarországon – néhány város egy-egy hírhedtebb utcáján kívül – nem igazán találkozhattunk még ilyenekkel.

Egy népszerű lajosmizsei gyorsétterem most hét olyan utcát, területet nevezett meg, ahova ezentúl a futárjaik nem szállítanak ki ételt. A település felbolydult, a helyiek szerint kábítószerfüggő lakosok miatt alakulhatott ki ez a helyzet.

„Sajnálatos módon a sofőrünket bántalmazták és kirabolták. Nem ez volt az első eset, hogy atrocitás érte őket ezen a környéken. Ez volt az i-re a pont, ezért döntöttünk így. Futáraink testi épsége többet ér mindennél!” – közölte az étterem tulajdonosa, hozzátéve, hogy akik a megnevezett utcákban laknak, azoktól elnézést kér, megrendelésüket szívesen elkészíti, de csak személyes átvétellel juthatnak hozzá.

A futár már jól van, a támadója akkor ütötte meg könyökkel, amikor a telefonját próbálta elvenni tőle. A pénztárcáját sikerült is, amiben rengeteg pénz volt – mondta az üzletvezető.

„A városban adódnak olyan problémák, amikre megoldást kell találni. A rendőrséggel nagyon jó a kapcsolatunk, rendszeresen konzultálunk, egyeztetünk. De a polgárőrség és egy önkormányzati közterület-felügyelő is segíti a munkánkat” – nyilatkozta a Blikknek Basky András. 

A támadással kapcsolatban a rendőrség közölte: büntetőeljárást indítottak.

(Kiemelt képünk illusztráció, Pexels.com)