Hamarosan Five Guys éttermek nyílhatnak Magyarországon

Magyarországra is megérkezhet a Five Guys nevű ikonikus amerikai gyorsétteremlánc, miután egy nemzetközi cég megszerezte a jogokat, hogy éttermeket nyisson a közép- és kelet-európai országokban.

2023. november 25., 13:03

Szerző:

A Monterock International ingatlancég megállapodást kötött a Five Guys nevű gyorsétteremlánc meghonosítására Közép- és Kelet-Európában –számol be róla az Index a Paraméter cikke alapján.

„A Monterock átvesz két, már működő éttermet Ausztriában, és 2028-ig még számos étterem létrehozását tervezi Ausztriában, Csehországban, Lengyelországban, Szlovákiában és Magyarországon“ – áll a vállalat közleményében. Bécsben már működik két Five Guys étterem, melyeket a Monterock most csak átvesz. 

A Five Guys a Monterock adatai szerint az egyik leggyorsabban növekvő, világszerte elismert amerikai gyorsétteremlánc. Jelenleg 1850 étterme van Észak-Amerikában, Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten.

Az ételek árai azonban messze túllőnek a megszokotton: egy sajtburger 13 euróba (körülbelül ötezer forintba) kerül, egy kis adag sültkrumpli pedig 5 és félbe (körülbelül kétezer forint).

(Kiemelt képünk: A Five Guys 2. fiókja hivatalosan 2023. október 13-án nyitotta meg kapuit a dél-koreai Yeouidóban, Szöulban. A Five Guys Enterprises, Five Guys egy amerikai gyorsétteremlánc, amely hamburgerekre, hot dogokra és sült krumplira összpontosít. Fotó: Chris Jung/NurPhoto
 via AFP)

A Diákhitel Központ korábbi vezetőjének, Varga Judit volt férjének elmondása szerint a legfelső politikai körökből nem kapott támogatást az elmúlt hetekben, de belső fideszes körökből igen, „illetve olyan helyekről is kaptam támogatást, amit nem gondoltam”. Példaként egyházi vezetőket, régi barátokat, illetve a Történelmi Magyar Családok Szövetségét említette – derül ki Magyar Péter Telexnek adott interjújából.

Amióta mérik, most először a legszegényebb magyar régió is eléri az EU fejlettségének felét, de a fél ország az uniós lista leghátsó részén van – sőt, ha a francia tengerentúli helyek nélkül számolunk, akkor a Dél-Alföld is visszacsúszott az európai legszegényebb húszba. Budapest eközben még jobban teljesít, az országból a főváros és környéke tudott szebb növekedést felmutatni - írja a hvg.hu.

Demeter Szilárd, a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) jelenlegi főigazgatója nyerte a Magyar Nemzeti Múzeum (MNM) főigazgatói pályázatát – közölte az Index információi szerint Csák János kulturális és innovációs miniszter a Nemzeti Kulturális Tanács mai, keddi ülésén.