Egész New York-ot beborította a füst

New York egyes területi a világ legrosszabb levegőjű nagyvárosainak listáján az élre került, miután a Kanadát sújtó erdőtüzek füstje elérte a várost.

2023. június 8., 13:22

Szerző:

A kanadai tüzek füstje napok óta gondot okoz az Atlanti-óceán északkeleti partvidékén, és a jelek szerint tartósan rontja majd a levegő minőségét New Yorkban is írta a CNN információi alapján a 24.hu.

Kedd estére az IQair szerint New York „nagyon egészségtelen” besorolást kapott, a város levegője volt az egyik legrosszabb a világ metropolisai között, sőt rövid időre át is vette a vezetést.

A légszennyezettség általában az indiai Újdelhiben a legdurvább, de a lista elején található Doha (Katar), Bagdad (Irak), és a pakisztáni Lahor is.

New Yorkban legalább 10 iskolai körzetben törölték a szabadtéri tevékenységeket és a rendezvényeket.

(Emberek fotózzák a napot, miközben a kanadai erdőtüzek füstje ködszerű állapotokat okoz New Yorkban 2023. június 7-én. A kanadai erdőtüzekből származó füst elborította az Egyesült Államok északkeleti és közép-atlanti régióit. ANGELA WEISS / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.