A pedofilokkal kapcsolatos felvilágosítás ellen kampányolt, kiderült, hogy ő is pedofil

A kanadai ügyvédet 14 évre ítélték gyermekmolesztálásért, azelőtt évtizedekig kampányolt azért iskolákban, hogy ne tartsanak felvilágosítást a pedofíliáról, mert az túl ijesztő a gyerekeknek.

2022. június 10., 14:32

Szerző:

Tizennégy év börtönre ítéltek egy edmontoni illetőségű férfit Kanadában, miután kiderült, három gyermekét is rendszeresen molesztálta. Helmut Berndt ügye az RTL.hu cikke szerint azért keltett különösen nagy figyelmet, mert

a most, 73 évesen elítélt férfiről kiderült, azelőtt évtizedekig iskolákban kampányolt azért, ne tartsanak a pedofíliával kapcsolatos, felvilágosító foglalkozásokat az iskolákban.

Berndt aktív életében ugyanis éppen ilyen molesztálási ügyekkel vádoltakat képviselő ügyvédként kereste kenyerét. Előkerült egy 1990-es sajtónyilatkozata is, ahol a felvilágosító foglalkozások iskolai kötelezővé tétele ellen érvel, olyképpen, hogy a hasonló foglalkozások „indokolatlanul megrémíthetik a gyerekeket, ráadásul hamis vádakhoz is vezethet.”

Ma már világos, hogy Helmut Berndt elsősorban magára gondolhatott. A tárgyaláson az ügyében döntő bíró egyenesen „szexuális ragadozóként” jellemezte a férfit, az ügyészség pedig 14 helyett 18 évet kért neki fegyházban, azonban a kanadai joggyakorlat ilyen hosszú büntetést ilyen idős vádlott esetén nem engedélyez.

Az ügyvédet még 2019-ben, hosszú hallgatás után jelentette fel a rendőrségen három gyermeke közösen. A vád szerint mindegyiküket rendszeresen molesztálta édesapjuk 1986 és 2001 között. Egyik lánya szerint esetében ez egyenesen négyéves korában elkezdődött, a legrosszabb abúzust viszont mégis fia szenveddte el, egészen 15 éves koráig.

(Kiemelt kép: Helmut Berndt. Fotó: CBC)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.