Összeomlott egy szálloda Németországban: ketten meghaltak, többen a romok alatt rekedtek – fotók, videó

Többen a romok alatt rekedtek, két ember pedig meghalt Németországban miután összeomlott egy szálloda épülete. 

2024. augusztus 7., 13:35

Szerző:

A rendőrség tájékoztatása szerint többen a romok alatt rekedtek, két ember pedig meghalt azt követően, hogy összeomlott egy szálloda épülete Németországban – számolt be róla a Deutsche Welle. A borzalom egész pontosan a Rajna-vidék-Pfalz tartományban található Krövben történt, az egyelőre nem világos, hogy mitől omlott össze az épület. 

Ketten meghaltak 

A mentőszolgálat munkatársai szerdán késő délelőtt egy sajtótájékoztatón közölték, hogy egy férfi és egy nő életét vesztette a tragédia során. A mentőszolgálat emberei korábban azt mondták, nagyon nehéz a feladat volt négy embert kimenteni a romok alól, akik között egy két éves gyermek és a szülei is ott voltak. Három ember úgy tudni még mindig a romok alatt van, a feltételezések szerint súlyosak a sérüléseik. 

Hotel partially collapsed

Kártyavárként omlott össze

Jörg Teusch helyi kerületi tűz- és katasztrófavédelmi felügyelő azt mondta a lapnak, az egész épületszerkezet kártyavárként omlott össze. Közlése szerint a szállodában felújítási munkálatokat végeztek, ám az egyelőre nem világos, hogy mi okozta az összeomlást. A közeli Trier városának ügyészei pedig bejelentették, az eset kapcsán vizsgálatot indítanak, de hangsúlyozták azt is, ez rutineljárás. 

Hotel partially collapsed

Volt, aki sértetlenül jött ki 

A tragédiát először a helyi lakosok észlelték, ők riasztották a rendőrséget augusztus 6-án, kedden este 11 óra magasságában. Az épületet több ember önállóan hagyta el, ám őket is gondjukba vették a mentőszolgálat emberei – tudatta a hatóság. A rendőrség szerint összesen tizennégy ember volt az épületben, amikor összeomlott, öten sértetlenül jöttek ki. 

Hotel partially collapsed

Instabil az épület 

A hatóságok azt mondják, a mentési munkálatokat nehezíti, hogy az épület szerkezete továbbra is instabil. Az SWR közszolgálati televízió szerint a helyi tűzoltócspatok kezdetben nem is tudtak behatolni az épületbe, mert fennállt annak a veszélye, hogy a szerkezet teljesen beomlik. A szomszédos épületekből mintegy harminc embert evakuáltak, mivel a teljes összeomlás a közelben lévő épületekben és lakóiban is kárt tehet. 

(Kiemelt képünk helyszíni felvétel, Fotók: THOMAS FREY / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)