Újabb szörnyű tragédia Törökországban

Egy ember meghalt és 184 rekedt a levegőben, miután összeomlott egy drótkötélpálya oszlopa a törökországi Antalya üdülőváros mellett.

2024. április 13., 15:39

Szerző:

Egy ember meghalt, hét megsérült és közel 200-an a levegőben rekedtek, amikor a törökországi Antalya üdülőváros mellett összeomlott egy kötélpályákat tartó oszlop – írja a Guardian cikke alapján a Hvg.

Helikoptereket hívtak segítségül a drótkötélpályarendszer kabinjaiban rekedt 184 ember kimentésére – közölte Muhittin Bocek, Antalya polgármestere. A mentés péntek este óta tart, eddig 98 embert sikerült kimenteni.

A haláleset és a sérülések akkor történtek, amikor a Sarisu-Tunektepe kötélpályarendszer egyik kabinja egy sziklás területre zuhant, amikor a pilon összeomlott – közölte Ali Yerlikaya török belügyminiszter.

Szűk két héttel ezelőtt 29 ember halt meg Isztambulban

Szűk két hete tűz ütött ki egy isztambuli szórakozóhelyen, ahol éppen felújítási munkálatok zajlottak. 29 ember meghalt. 

 A városvezető, Ekrem Imamoglu azt mondta, hogy egy belvárosi szórakozóhelyen történt az eset. Közölte azt is, hogy a nyolc további sérültből heten kritikus állapotban vannak.

Ali Yerlikaya török belügyminiszter közölte, hogy az ügyben hivatalos vizsgálat indult.

A tűz Isztambul Besiktas nevű negyedében, a Boszporusz által kettészelt török főváros európai oldalán ütött ki. A közösségi médiában több videó is megjelent a helyszínről.

A felújított szórakozóhely egy 16 emeletes épületben volt található.

Davut Gül, az isztambuli régió kormányzója újságíróknak nyilatkozva megerősítette, hogy az áldozatok valóban azok a munkások voltak, akik a felújítást végezték.

(Kiemelt képünk: A parti őrség egyik tagja részt vesz a levegőben lebegő kabinok evakuálásában, miután egy kötélpálya kabinja egy kidőlt kötélpálya oszlopnak ütközött a Tunektepe kötélpálya létesítményben, Konyaalti kerületben, Antalyában, Törökországban, 2024. április 13-án. A hatóságok sikeresen kimentettek 128 rekedt embert egy kötélpályabaleset után a dél-törökországi Antalya tartományban. A mentési műveletben a parti őrség parancsnokságának négy helikoptere játszott aktív szerepet. Fotó: Orhan Cicek / Anadolu via AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.