Tűzveszélyes napernyőket hív vissza a kanadai Costco

Kanada egészségügyi minisztériuma kölzemény adott ki, amelyben a Costco áruház napernyőinek a visszahívására hívta fel a figyelmet, ugyanis azok tűzveszélyesek lehetnek.

2022. június 26., 09:11

Szerző:

A kanadai Costco több mint 32 ezer napernyőt hív vissza tűzveszély miatt. A minisztérium közlése szerint a napernyők belső karjain elhelyezett LED-fényekhez tartozó akkumlátorok túlmelegdhetnek, amitől az ernyő kigyulladhat – írta az InsideHalton.

2022. június 9-én a vállalathoz egy bejelentés érkezett arról, hogy az egyik napernyőjük akkumulátorra túlmelegedett, amitől az kigyulladt. Az Egyesült Államokban a vállalathoz öt ilyen bejelentés érkezett, amelyekből egy esetben valaki füstmérgezést is kapott.

Az érintett napernyő használatával azonnal hagyjanak fel

– közölte a kanadai egészségügyi minisztérium.

A Costco közleménye szerint az érintett termékből 32 702 darabot adtak el Kanadában és 222 303 darabot az Egyesült Államokban 2021 januárja és 2022 májusa között.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Kirill Kallinikov/Sputnik via AFP)

A Wagner orosz biztonsági magánvállalkozás négy zsoldosának megöléséről számolt be hétfőn este egy dzsihadista szervezet, amely az al-Kaida terrorhálózattal szövetséges. A közleményt hitelesnek ítélte meg a szélsőségesek internetes kommunikációját nyomon követő SITE amerikai hírszerzési csoport.

Az amerikai igazságügyi minisztérium a nyomozás érdekeire hivatkozva elutasította, hogy nyilvánosságra hozza a Donald Trump házánál tartott FBI-házkutatásról készült, eskü alatt tett vallomásokat, a lépésre a republikánus párt kérte a minisztériumot még vasárnap.