Michelle Obamára cserélhetik le Joe Bident az amerikai demokraták

A jövő évi elnökválasztás közeledtével egyre inkább igyekeznek kihasználni a demokraták a volt elnök nejének népszerűségét.

2023. szeptember 27., 10:39

Szerző:

Barack Obama korábbi amerikai elnök felesége, Michelle Obama rendkívül népszerű a demokraták között, a média rajong érte, és rengeteg pénzt tudna gyűjteni a kampányra, amelyet ha megnyer, a férje tovább irányítaná az országot. Legalábbis ezt vizionálja Ted Cruz, Texas állam republikánus szenátora, aki szerint még a választás előtt megválhatnak a demokraták Joe Bidentől, helyére pedig Michelle Obamát ültethetik – írja a Not The Bee.

Cruz arról beszélt, hamarosan a Demokrata Párt aktivistái Joe Biden megromlott egészségügyi állapotáról fognak cikkezni, ami miatt félre kell állnia, és Michelle és Barack Obama lesznek azok, akik megmentik a demokratákat.

„Szerintem már Barack Obama vezeti a Biden-kormányt, ő a bábjátékos a Fehér Házban. Nem hiszem, hogy Joe Biden a döntéshozó. Ezért amikor azt látom, hogy a média Biden ellen fordul, szerintem drámainak megnő annak az esélye, hogy Michelle Obamát 2024 augusztusában beejtőernyőztetik” – fogalmazott Cruz.

 (Kiemelt kép: Michelle Obama és Harry herceg szurkol egy Wounded Warriors kerekesszékes kosárlabda-mérkőzésen a virginiai Fort Belvoirban. AFP PHOTO / SAUL LOEB (Fotó: SAUL LOEB / AFP)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).