Megszűnnek a Párizs–Brüsszel repülőjáratok

És még vagy fél tucat francia városba hamarosan nem lehet repülővel utazni a fővárosból.

2021. április 13., 16:09

Szerző:

A francia törvényhozás alsóháza megszavazta az új környezetvédelmi törvénytervezetet, amely szerint nem lehet repülőjáratot közlekedtetni olyan célállomások között, amelyek vonaton is elérhetőek két és fél órán belül – írja az Iho. 

Ennek értelmében például nem lehet Párizs és Nantes, Párizs és Lyon, illetve Párizs és Bordeaux között repülni, kivételek ez alól azok, amelyek kifejezetten kapcsolódnak a Párizs-CDG-ről induló nemzetközi járatokhoz, ez gyaníthatóan azért sok vonalon tartja fenn a lehetőséget. Az új törvény értelmében megszűnik a légi összeköttetés Párizs és Brüsszel között.

Az eredeti tervezet négy órás vasúti elérhetőség alatt tiltotta volna a repülést, de erről aztán letettek a nehezebben megközelíthető körzetek érdekében.

A tervezet eredetileg feltétele volt annak, hogy az Air France számára tavaly a francia állam hétmilliárd eurónyi mentőövet dobjon – emlékeztet a lap.

További részletek az Iho.hu cikkében.

 (Kiemelt kép: Az Air France légitársaság gépei. Fotó: AFP | Kenzo Tribouillard)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.