Megöltek három rendőrt egy rendőrgyilkosság miatt indított rajtaütésben

Jordániában megöltek három rendőrt, aki rajtaütést hajtott végre feltételezett rendőrgyilkosok rejtekhelyén az ország déli részén fekvő Maan városban, közölték hétfőn hivatalosan.

2022. december 19., 13:46

Szerző:

A rendőrség közleménye szerint a rendőrök megöltek egy gyanúsítottat, akiről azt gyanítják, hogy muszlim szélsőséges volt. Az esettel kapcsolatban jelenleg is tart a nyomozás – tették hozzá.

A teherautósofőröknek a magas üzemanyagárak miatti tüntetései következtében Maanban és több más déli városban feszültté vált a helyzet, egyes helyeken zavargások törtek ki. Maanban a rohamrendőrök és az erőszakos tüntetők összecsapásakor valaki a tömegből fejbe lőtt egy magasrangú rendőrt, aki meghalt.

A kormány azzal fenyegetőzik, hogy nagy rendőri erővel oszlatja szét a tüntetéseket, ezért több rendőrt átcsoportosítottak a kritikus területekre. A rendőrség közlése szerint több mint negyven tagjuk sebesült meg az eddigi összecsapásokban. A tüntetők autókat törtek össze, autógumikat égettek, és lezártak teljes útszakaszokat. A zavargásokkal összefüggésbe hozható, előállított kétszáz ember közül mindössze 44 embert tartóztatott le a rendőrség.

(Kiemelt képünk illusztráció: Jordán rendőrök egy tüntetésen. Fotó: Khalil MAZRAAWI / AFP)