Megölt egy ötéves kislányt az olasz légierő egyik lezuhant repülőgépe

A család épp hazafelé autózott, amikor a légiparádé egyik gépe a földbe csapódott mellettük. 

2023. szeptember 17., 08:01

Szerző:

Éppen egy bemutatóra készült az olasz légierő Frecce Tricolori egysége, amikor az egyik repülőgép kivált a kötelékből és lezuhant Torinóban, a Caselle repülőtér közelében. A gépből a pilóta katapultálni tudott, de így is tragikus kimenetelű lett a baleset. Egy ötéves kislány belehalt a lezuhant gép által okozott sérüléseibe, míg három családtagját égési sérülésekkel szállítottak kórházba – számol be róla a Telex.

Az esetről megrázó felvétel s készült:

A gép San Francesco al Campo település területére zuhant, ahol valószínűleg egy autóban ülő családot talált el. Az autóban ülő ötéves kislány nem élte túl a balesetet, a szülőket és másik gyermeküket, egy 12 éves fiút kórházba szállítottak égési sérülésekkel.

Egyelőre a baleset pontos oka nem ismert, az ansa.it információi szerint a repülőgép madárral találkozott, ezért történt a tragikus baleset.

A Frecce Tricolori az olasz légierő százéves fennállását ünneplő eseményre készült, amelyet vasárnap tartottak volna meg, de a baleset miatt ezt a bemutatót törölték.

Giorgia Meloni részvétét fejezte ki a gyászoló családnak.

(Kiemelt képünk: Mentők állnak a Frecce Tricolori nemzeti műrepülőcsapat repülőgépe által elütött autó maradványai mellett, amely felszállás közben baleset után lezuhant a torinói "Sandro Pertini repülőtér" közelében 2023. szeptember 16-án. MARCO BERTORELLO / AFP)

Vlagyimir Putyin ellen tavaly óta elfogatóparancs van érvénybe, ami eléggé behatárolja azt, hogy az orosz elnök mely országokba látogathat el büntetlenül.