Meghalt az orosz hadiipar egyik fontos szereplője

Meghalt az orosz Admirális hajógyár vezérigazgatója szombaton. Alexander Buzakov halálának okát nem közölték.

2022. december 25., 11:21

Szerző:

Szombaton meghalt Alexander Buzakov, az oroszországi Admirális hajógyár vezérigazgatója – írta a vállalat közleményében. A vezető halálának körülményeit, valamint okát sem közölték, de a férfi pontos korát sem.

A TASZSZ szerint 66 éves Buzakov tíz éven át volt a volt a cég vezérigazgatója, amelynek legfőbb tevékenysége a nem nukleáris meghajtású tengeralattjárók gyártása volt. A cég elsősorban dízelmeghajtású, Kilo-osztályú tengeralattjárókat épített.
(Index, Reuters)

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Olga MALTSEVA / AFP)

Tegnap 21:53

Jemeni lázadóknak szánt iráni gépkarabélyok, géppuskák és tankelhárító rakéták ezreit foglalták le január 15-én francia haditengerészeti egységek az Ománi-öbölben – közölte csütörtökön az amerikai haderő közel-keleti térségért is felelős középső parancsnoksága (CENTCOM).

Tegnap 21:50

Választási csalásra való felbujtással vádolja egy ellenzéki szenátor Jair Bolsonaro volt brazil államfőt. Marcos do Val egy csütörtöki sajtótájékoztatón azt állította, hogy az októberi elnökválasztás előtt a volt államfő környezetéből megkörnyékezték őt a választás majdani érvénytelenítésének lehetőségével kapcsolatban.

Tegnap 19:49

Szerbia még nem írta alá az úgynevezett francia-német javaslatot, amely a Belgrád és Pristina közötti helyzetet rendezné, a tárgyalásokat még folytatni kell – hangsúlyozta Aleksandar Vucic szerb elnök csütörtökön Belgrádban a parlament rendkívüli ülésén, amelynek témája a koszovói helyzet rendezése volt. Az elnök egyik felszólalását az ellenzék bekiabálással zavarta meg, majd dulakodás tört ki a kormánykoalíció és az ellenzék képviselői között.