Újabb orosz oligarcha halt meg érdekes körülmények között

A 39 éves Ivan Pecsorin orosz oligarcha egy teljes sebességgel robogó hajó fedélzetéről esett le a Russky sziget közelében, a Japán tengeren.

2022. szeptember 13., 15:26

Szerző:

Az orosz oligarcha a Távol-Kelet és az Északi Sarkvidék Fejlesztéséért Felelős Társaság feje volt, aki egy teljes sebességgel haladó hajó fedélzetéről a Japán tengerbe zuhant a Russky sziget közelében, Vladivosztoknál, Moszkvától körülbelül 9000 kilométerre keletre – írja a Newsweek.com

Ivan Pecsorin nem az első orosz oligarcha, aki rejtélyes körülmények között vesztette életét a február 24-én kitört ukrajnai háború óta. A Newsweek felidézi, hogy őt megelőzően a Társaság korábbi igazgatója, a 43 éves Igor Nosov hunyt el hirtelen egy stroke következtében. Szeptember elsején, Oroszország második legnagyobb olajvállalatának, a Lukoilnak a volt igazgatója egy moszkvai kórház hatodik emeleti ablakából zuhant ki. Nem megerősített híresztelések szerint megverték és kihajították az említett nyílászárón. Az olajmágnás éppen ezt megelőzően egyet nem értését fejezte ki az ukrajnai megszállással kapcsolatban.

Ivan Pecsorin egy orosz kiadvány, a Komszoloszkaja Pravda szerint közvetlenül az orosz miniszterelnök, Vlagyimir Putyin alatt dolgozott. Feladata az volt, hogy korszerűsítse a kelet-oroszországi légiközlekedést, illetve, hogy fejlessze az Északi-sarkvidék erőforrásainak felhasználását. Utoljára a Vlagyivosztokban megrendezésre kerülő Keleti Gazdasági Fórumon jelent meg nyilvánosan, ahol a Daily Mail értesülései szerint a „Mindenkinek meg van a maga útja: egy megváltozott világ logisztikája” című előadáson beszélt.  

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Lin Jian/Xinhua/AFP)