Orosz terrorista: „Még a Kremlt sem tudjuk megtartani”

Putyin feltétlen híve szerint az oroszok elvesztették Kremlt. 

2023. május 19., 16:18

Szerző:

Igor Girkin (Sztrelkov) orosz terrorista Vlagyimir Putyint egy „alkotmányos rokkanthoz" hasonlította egy műsorban, és azt mondta, hogy „hamarosan már a Kremlt sem fogjuk tudni megtartani”.

Putyin feltétlen híve úgy fogalmazott az Unian hírügynökség tudósítása szerint: „Már elnézést, de a Kremlt megtámadták, és nem reagáltunk rá. Ha ez sem készteti az elnököt – aki a hadsereg főparancsnoka –, hogy ellássa alkotmányos feladatait, akkor miről beszélünk?” Girkin arra az úgynevezett hamis zászlós támadásra utalt, ami valószínűleg az oroszok akciója volt.  A következő adásban Girkin azt is mondta, hogy ha a jövőben az orosz hadsereg úgy végzi különleges hadműveleteit Ukrajnában, mint most, akkor annak hamar vége lesz – írta meg az Index.

A ma hadibloggerként tevékenykedő Girkin egyébként egy elítélt terrorista. Ő szervezte meg a szakadár kelet-ukrajnai frontot, egy rövid ideig az egyik kamu „népköztársaság” minisztere is volt, és ő felelt a malajziai utasszállító szakadárok általi lelövéséért is.

(Kiemelt képünkön Igor Girkin (Sztrelkov) orosz terrorista. Fotó: Unian hírügynökség viójának képernyőfelvétele.)