Videó – A római Spanyol lépcsőn tesztelte, hogy tud-e lépcsőzni a Maserati

Egy szaúdi férfi bérelt Maserati Levante-vel lehajtót a római Spanyol lépcsőn, amelyen rongálás keletkezett. A 37 éves férfit végül a milánói repéter fogták el a rendőrök.

2022. május 14., 10:26

Szerző:

„Minden út Rómába vezet” – tartja a mondás, ezt pedig egy 37 éves szaúdi férfi úgy értette, hogy a Spanyol lépcsőn kell lehajtania a bérelt kocsijával, ezzel az előbbiben kárt téve – írta a CNN.

A volán mögött ülő férfit a rendőrség végül a milánói Malpensa repülőtéren fogták el, miután a rendőrség az elkövetőt az autókölcsönző cégen keresztül azonosították a biztonsági kamerák felvételeinek a segítségével. A Maserati lépcsőztetésével a felfelé vezető jobb oldali 16. és 29. lépcsőfokból letörtek márványdarabok, amikből párat ideiglenesen visszahelyeztek.

A szaúdi férfi ellen vádat emeltek ellene kulturális örökség és műemlékek súlyos megrongálása miatt.

(Kiemelt képünk pillanatkép. Forrás: Youtube)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.