Videó – A római Spanyol lépcsőn tesztelte, hogy tud-e lépcsőzni a Maserati

Egy szaúdi férfi bérelt Maserati Levante-vel lehajtót a római Spanyol lépcsőn, amelyen rongálás keletkezett. A 37 éves férfit végül a milánói repéter fogták el a rendőrök.

2022. május 14., 10:26

Szerző:

„Minden út Rómába vezet” – tartja a mondás, ezt pedig egy 37 éves szaúdi férfi úgy értette, hogy a Spanyol lépcsőn kell lehajtania a bérelt kocsijával, ezzel az előbbiben kárt téve – írta a CNN.

A volán mögött ülő férfit a rendőrség végül a milánói Malpensa repülőtéren fogták el, miután a rendőrség az elkövetőt az autókölcsönző cégen keresztül azonosították a biztonsági kamerák felvételeinek a segítségével. A Maserati lépcsőztetésével a felfelé vezető jobb oldali 16. és 29. lépcsőfokból letörtek márványdarabok, amikből párat ideiglenesen visszahelyeztek.

A szaúdi férfi ellen vádat emeltek ellene kulturális örökség és műemlékek súlyos megrongálása miatt.

(Kiemelt képünk pillanatkép. Forrás: Youtube)

21:34

Az ukrajnai háború címén Moszkva ellen bevezetett büntetőintézkedésekre reagálva az orosz alsóház kedden megkezdte a megtorlás jogi lehetőségének kialakítását az orosz médiát korlátozó államokkal szemben, a moszkvai külügyminisztérium kitiltotta a brit felsőház több mint másfélszáz tagját, a közoktatási miniszter pedig bejelentette a kilépést a bolognai rendszerből.

21:22

Oroszország ukrajnai inváziója a harmadik világháború kezdete lehet, ezért a szabad világ megőrzésének legjobb útja a Nyugat számára, ha vereséget mér Vlagyimir Putyin orosz elnök erőire – jelentette ki kedden Soros György üzletember a davosi Világgazdasági Fórumon.