Már az atombombát is hiába dobnák le: az oroszoknak két hónapjuk sincs a Wagner-vezér szerint

Egyre meredekebb állításai vannak Jevgenyij Prigozsinnak, a Wagner zsoldoscsoport vezetőjének. Többek között kivégeztetné az orosz hadsereg vezetőit.

2023. június 7., 19:27

Szerző:

Szerinte a Kreml tagjainak a frontvonalon kellene sorakoznia és a társadalom teljes mozgosítására lenne szükség, azonban az újoncok kiképzése minimum két-három hónap, de Oroszországnak már annyi sincsen hátra. A légierő kevés a védekezéshez és az atombombát is késő már ledobni – ha korábban megteszik, az pszichopata húzás lett volna, de eredményes is – ismerteti az interjút a 444.hu

Így azonban az ukrán ellenoffenzíva sikeresen áttőrte az orosz védelmi vonalakat, Bahmutnál szinte harapófogóba is zárták az oroszokat és további csapásokra számít Prigozsin.

Oroszország ember- és területveszteséget fog szenvedni, szerinte kár is volt orosz földnek kikáltani az elfoglalt területeket, ha utána hagyják visszafoglalni. Ez pedig a többi környező országnak is ötleteket adhat, szerinte bosszúszomjból a lengyelek, románok vagy mások is rátámadhatnak Oroszországra.

Azt is kifejtette a Wagner alapító, hogy a hadsereg vezetését már nem elég lecsukni, konkrétan a kivégzésüket követelte. Szerinte vagy forradalom lesz, vagy a két fő katonai vezért fogják kivégzőosztag elé állítani két hónapon belül. 

(Kiemelt képünkön: Jevgenyij Prigozsin. Fotó: HANDOUT / TELEGRAM/ @CONCORDGROUP_OFFICIAL / AFP.)

 

Tegnap 19:44

Fico egy, a várható koalíciós tárgyalások során szem előtt tartott prioritásaikat tudakoló újságírói kérdésre adott válaszában árulta el, mire lehet  számítani tőle. 

Tegnap 19:00

Az Európai Bizottság elfogadja és tiszteletben tartja a szlovákiai parlamenti választások eredményét. Ugyanakkor felhívja a figyelmet arra, hogy a választásokat „példa nélküli dezinformációs nyomás kísérte” – jelentette ki Vera Jourová, az Európai Bizottság alelnöke, az értékekért és az átláthatóságért felelős biztos vasárnap a közszolgálati Cseh Televíziónak adott interjúban.

Tegnap 18:32

Ötvennégy éves korában elhunyt Varga Veronika francia-magyar színésznő – tudatta családja vasárnap.

Tegnap 18:27

Érvénybe lépett vasárnap a Nagy-Britannia és Észak-Írország közötti kereskedelmet szabályozó új megállapodás, amely a rendkívül heves vitákat szító egykori észak-írországi protokoll egyes előírásait enyhíti.