Már az atombombát is hiába dobnák le: az oroszoknak két hónapjuk sincs a Wagner-vezér szerint

Egyre meredekebb állításai vannak Jevgenyij Prigozsinnak, a Wagner zsoldoscsoport vezetőjének. Többek között kivégeztetné az orosz hadsereg vezetőit.

2023. június 7., 19:27

Szerző:

Szerinte a Kreml tagjainak a frontvonalon kellene sorakoznia és a társadalom teljes mozgosítására lenne szükség, azonban az újoncok kiképzése minimum két-három hónap, de Oroszországnak már annyi sincsen hátra. A légierő kevés a védekezéshez és az atombombát is késő már ledobni – ha korábban megteszik, az pszichopata húzás lett volna, de eredményes is – ismerteti az interjút a 444.hu

Így azonban az ukrán ellenoffenzíva sikeresen áttőrte az orosz védelmi vonalakat, Bahmutnál szinte harapófogóba is zárták az oroszokat és további csapásokra számít Prigozsin.

Oroszország ember- és területveszteséget fog szenvedni, szerinte kár is volt orosz földnek kikáltani az elfoglalt területeket, ha utána hagyják visszafoglalni. Ez pedig a többi környező országnak is ötleteket adhat, szerinte bosszúszomjból a lengyelek, románok vagy mások is rátámadhatnak Oroszországra.

Azt is kifejtette a Wagner alapító, hogy a hadsereg vezetését már nem elég lecsukni, konkrétan a kivégzésüket követelte. Szerinte vagy forradalom lesz, vagy a két fő katonai vezért fogják kivégzőosztag elé állítani két hónapon belül. 

(Kiemelt képünkön: Jevgenyij Prigozsin. Fotó: HANDOUT / TELEGRAM/ @CONCORDGROUP_OFFICIAL / AFP.)