Magyar katonákat is meglőttek a koszovói konfliktusban

30 békefenntartó sérült meg az észak-koszovói Zveçan városában a hétfői zavargások közben – írja tájékoztatásában a KFOR. A friss hírek szerint három magyar katonát golyótalálat is ért.

 

2023. május 30., 14:18

Szerző:

Amint arról a 168.hu délelőtt már beszámolt, hétfő este a Honvédelmi Minisztérium azt közölte, hogy információik szerint több mint 20 magyar katona sérült meg a zavargások alatt.

A sérültek között 11 olasz és 19 magyar katona van, többségük rögtönzött robbanószerkezetektől (IED) szenvedett sérüléseket. A zavargások azt követően robbantak ki, hogy Koszovó szerbek lakta részén több faluban sem ismerik el az áprilisban megtartott időközi önkormányzati választások eredményét.

A tüntetések elfajultak, és egy idő után a tiltakozó szerbek rátámadtak a rendfenntartó feladatot ellátó NATO-katonákra, köztük magyarokra is.

A hvg.hu által idézett tájékoztató szerint a magyar sebesültek között hárman lőtt sérülést szenvedtek.

A jelentések szerint a megtámadott katonák közül egyik sincs életveszélyben.

 (Kiemelt kép: forrás – AFP/STR)

 

06:54

Két ember halt meg Rotterdamban a két helyszínen, egy magánházban és az Erasmus Egyetemi Klinikán elkövetett lövöldözésben – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap rendőrségi információkra hivatkozva csütörtökön.

Tegnap 21:16

Egy fegyveres két embert súlyosan megsebesített a rotterdami Erasmus Egyetemi Klinikán, az épületben tűz ütött ki, a gyanúsítottat előállították – közölte az NL Times című angol nyelvű holland napilap csütörtökön.

Tegnap 21:07

Kanadának tanulnia kell abból a botrányból, amelyet egy náci veterán ottawai parlamenti megünneplése robbantott ki, és a továbbiakban szolidárisnak kellene lennie a nácizmus elítélésére irányuló orosz kezdeményezésekkel az ENSZ-ben – jelentett ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő csütörtökön újságíróknak nyilatkozta.

2023. szeptember 28., 19:46

Történelmi pillanatként értékeli, Székelyföld önrendelkezése szempontjából pedig „jelzésértékűnek” tartja a francia államfő Korzika autonómiájával kapcsolatos csütörtöki bejelentését Antal Árpád, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezető politikusa.