Lövöldözés volt egy texasi bevásárlóközpontban

Lövöldözés volt a texasi Cielo Vista bevásárlóközpontban, amely során legalább egy ember meghalt és hárman pedig megsérültek.

2023. február 16., 07:08

Szerző:

Egy ember meghalt, három pedig megsebesült egy lövöldözésben El Paso városának egyik bevásárlóközpontjában – közölte a texasi rendőrség. Két gyanúsítottat őrizetbe vettek.

Az El pasói rendőrség szóvivője a Cielo Vista bevásárlóközpontban történt szerdai lövöldözés után sajtótájékoztatón közölte, hogy még nem tudni a lövöldözés indítékát. A három sérült közül kettőt kritikus állapotban szállítottak kórházba – írta a BBC.

A Cielo Vista bevásárlóközpont annak a Walmartnak a közelében található, ahol 2019 augusztusában 23 embert öltek meg egy rasszista indítékú támadásban, ami az Egyesült Államok történetének egyik leghalálosabb lövöldözése volt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Apu GOMES / AFP)

 

Tegnap 19:19

A jelenlegi amerikai kurzust Moszkva nemcsak a maga, de a világ számára is fő kockázatforrásnak tekinti, és fel szándékozik számolni Washington „dominanciájának maradványait” – hirdette meg Oroszország módosított külpolitikai koncepciója, amelyet pénteken hagyott jóvá Vlagyimir Putyin orosz elnök.

A norvég fővárosban mintegy 800 kilogramm kokaint talált a rendőrség gyümölcsök közé rejtve, a skandináv országban korábban még soha nem bukkantak ilyen nagy mennyiségű szállítmányra – közölték a helyi hatóságok pénteken.