Lövöldözés volt a canberrai reptéren

Az elkövetőt a rendőrök elfogták, valamint a lövöldözésben senki sem sérült meg.

2022. augusztus 14., 14:59

Szerző:

A rendőrség kölzése ottani idő szerint vasárnap délután lövések dördültek el az ausztráliai canberrai reptér utasfelvételi területén. A fegyveres férfit gyorsan őrizetbe tudták venni, indítéka egyelőre nem derült ki – írta a BBC.

A lövödlözésben senki sem sérült meg, a repteret pedig elővigyázatosságból kiüríteték. A helyi média szerint a fegyveres körülbelül öt lövést adott le. Szemtanúk káoszról és zűrzavarról számoltak be a repülőtér check-in területén, miközben a biztonsági őrök távozásra szólították fel az embereket. Több szemtanú elmondása szerint sokan menekülés helyett inkább padok alá, vagy mögé bújtak el félelmükben.

Néhány utas a repülőgép fedélzetén rekedt a kifutópályán, miközben rendőrök ellenőrizték a terminált. A helyszín biztosítása után az utasokat leengedték a gépről. A lövöldözést követően néhány járatot töröltek vagy átütemeztek.

(Kiemelt kép: Rendőrök állnak a terminál bejáratánál, miután egy fegyveres tüzet nyitott a canberrai repülőtéren 2022. augusztus 14-én. Fotó: STR / AFP)

Tegnap 20:42

Az orosz erők pénteken kora este a Dnyipropetrovszk megyei Nyikopol térségét lőtték Grad rakéta-sorozatvetőkkel és más nehézfegyverekkel, a támadásban egy 37 éves férfi életét vesztette, egy 42 éves férfit pedig sérülésekkel kórházba szállítottak – közölte Valentin Reznyicsenko, a régió kormányzója a Telegram mikroblogon.

Tegnap 20:14

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei elegendő bizonyítékot gyűjtöttek ahhoz, hogy adózási és egyéb bűncselekmények gyanújával vádat emeljenek Hunter Biden, az amerikai elnök fia ellen – írta csütörtökön a Washington Post.

Tegnap 19:59

Több százezer embert fenyeget éhhalál Kelet-Afrikában, ahol máris több mint 10 millió gyerek szenved súlyos alultápláltságtól a szárazság és az ennek nyomán kialakult élelmiszerszűke miatt – jelentette pénteken az Anadolu török hírügynökség egy regionális helyi kormányközi szervezet beszámolójára hivatkozva.

Tegnap 19:03

Traktort adott ajándékba Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök orosz hivatali partnerének, Vlagyimir Putyinnak 70. születésnapja alkalmából – jelentette pénteken a Belta fehérorosz állami hírügynökség.