Lövöldözés volt a canberrai reptéren

Az elkövetőt a rendőrök elfogták, valamint a lövöldözésben senki sem sérült meg.

2022. augusztus 14., 14:59

Szerző:

A rendőrség kölzése ottani idő szerint vasárnap délután lövések dördültek el az ausztráliai canberrai reptér utasfelvételi területén. A fegyveres férfit gyorsan őrizetbe tudták venni, indítéka egyelőre nem derült ki – írta a BBC.

A lövödlözésben senki sem sérült meg, a repteret pedig elővigyázatosságból kiüríteték. A helyi média szerint a fegyveres körülbelül öt lövést adott le. Szemtanúk káoszról és zűrzavarról számoltak be a repülőtér check-in területén, miközben a biztonsági őrök távozásra szólították fel az embereket. Több szemtanú elmondása szerint sokan menekülés helyett inkább padok alá, vagy mögé bújtak el félelmükben.

Néhány utas a repülőgép fedélzetén rekedt a kifutópályán, miközben rendőrök ellenőrizték a terminált. A helyszín biztosítása után az utasokat leengedték a gépről. A lövöldözést követően néhány járatot töröltek vagy átütemeztek.

(Kiemelt kép: Rendőrök állnak a terminál bejáratánál, miután egy fegyveres tüzet nyitott a canberrai repülőtéren 2022. augusztus 14-én. Fotó: STR / AFP)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.