Az ukránok is elismerték, hogy vissza kellett vonulniuk

Az orosz források megadásról, az ukránok visszavonulásról írnak Liszicsanszknál. 

2022. június 24., 07:16

Szerző:

Megadta magát az ukrán hadsereg Szeverdonyeck és Liszicsansz térségében – számolt be Andrej Marocsko, a de facto Luhanszki Népköztársaság „népi milíciájának” vezetője – írja orosz forrásokra hivatkzva az Index. Ezen a területen a teljes frontvonal mentén, mind lokálisan, mind tömegesen megadás történik. Ez vonatkozik a Liszicsanszk–Szeverdonyeck csoportosulásra és a Gorszko–Zolotovszkaja csoportra is – nyilatkozta a vezető a Ria Novosztyi szerint. Hozzátette: mind a „jobboldali radikálisok képviselői”, mind pedig az „egyszerű katonák” leteszik a fegyvert.

Lehet, hogy az ukrán katonáknak vissza kell vonulniuk a legfontosabb frontvárosból, Liszicsanszkból, hogy elkerüljék a bekerítést, miután az orosz csapatok elfoglaltak két falut délen – mondta Szerhij Hajdaj regionális kormányzó a nemzeti televízióban – írja a Reuters-re hivatkozva a The Guardian. „A bekerítés elkerülése érdekében parancsnokságunk elrendelheti, hogy a csapatok vonuljanak vissza új állásokba. Egész Liszicsansz elérhető az orosz tűzérség számára. Nagyon veszélyes a városban” – mondta. Az ukrán hadsereg szinte soha nem oszt meg részleteket stratégiájáról, de Valerij Zaluzsnij, a fegyveres erők főparancsnoka elismerte, hogy Ukrajnának védekezési kiigazításokat kell végrehajtania.

 

(Kiemelt képünk: Speciális tankelhárító akadályok, cseh páncéltörő sünök az észak-ukrajnai Csernyihiv megyében lévő Novoszelivkában 2022. június 23-án. MTI/EPA/Oleg Petraszjuk)

 

15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.