Szijjártó Péter megfejtette az ankarai terrortámadás okait

Az ankarai terrortámadás újra rávilágít arra, hogy mennyire fontos lenne a terrorizmus elleni globális erőfeszítések növelése – hangsúlyozta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán olvasható bejegyzésben.

2023. október 2., 07:35

Szerző:

Azt írta: a világszintű terrorfenyegetettség soha nem volt még annyira súlyos, mint manapság. Ennek alapvetően két kiváltó oka van: az extrém, szélsőséges ideológiák gyors terjedése és az egyre erőteljesebbé váló migrációs folyamatok felerősödése – fűzte hozzá.

A terrorizmus megfékezésének leghatékonyabb módja tehát a szélsőséges ideológiák visszaszorítása és a migráció megállítása lenne – olvasható a miniszter bejegyzésében.

„Mi török barátaink mellett állunk és szorgalmazzuk az Európai Unió és Törökország terrorellenes együttműködésének szorosabbra fűzését” 

– szögezte le Szijjártó Péter.

Vasárnap egy öngyilkos merénylő felrobbantotta magát a török belügyminisztérium épülete előtt, társát agyonlőtték. A robbantást követő lövöldözésben két rendőr megsérült. Ankarában 2016 óta ez volt az első robbantásos merénylet.

(Kiemelt képünkön Szijjártó Péter Mauritiuson tárgyal 2023.április 19-én. Fotó: Szijjártó Péter Facebook-oldala)