Lemondott a brit miniszterelnök-helyettes

Lemondott pénteken Dominic Raab brit miniszterelnök-helyettes, aki ellen számos panasz érkezett a munkatársaival szembeni zaklató bánásmódja miatt.

2023. április 21., 12:14

Szerző:

Raab az igazságügy-miniszteri tisztséget is betöltötte Rishi Sunak miniszterelnök konzervatív párti kormányában. Lemondásának közvetlen előzményeként vizsgálati jelentés készült azokkal a régóta hallható vádakkal kapcsolatban, amelyek szerint Raab erőszakos, összeférhetetlen magatartást tanúsított kormányzati kollégáival szemben. 

A jelentést csütörtökön kapta meg Rishi Sunak, és általános volt az a várakozás, hogy a kormányfő meneszti helyettesét, aki régi és szoros politikai szövetségese. 

Dominic Raab azonban Sunak döntését megelőzve pénteken levélben tájékoztatta a miniszterelnököt, hogy távozik kormányzati tisztségeiből.

(Kiemelt képünk: Dominic Raab miniszterelnök-helyettes, lordkancellár és igazságügyi miniszter elhagyja a Downing Street 10. szám alatti épületet. Fotó: David Cliff / NurPhoto / AFP)

 

12:31

Aláírta az európai hagyományos fegyveres erőkről szóló szerződés (CFE) felmondásáról rendelkező törvényt Vlagyimir Putyin orosz elnök, a dokumentumot a jogi információk hivatalos portálján hétfőn tették közzé.