Viráglocsolásért tartóztatták le a lelkészt

Szomszédja nem ismerte meg az alabamai lelkészt, és kihívta a rendőrséget. A rendőrök letartóztatták a lelkészt, aki csak virágokat locsolt.

2022. szeptember 11., 14:14

Szerző:

Michael Jennings, a szomszédja virágainak locsolása közben letartóztatott fekete lelkész ügyvédei pénteken pert indítottak a szövetségi bíróságon, azt állítva, hogy az őt letartóztató három Childersburg, Alabama állambeli rendőr megsértette a jogait – írja a CNN

Michael Jennings alabamai lelkészt az egyik szomszédja kérte meg, hogy gondoskodjon a növényeiről, amíg elutazik otthonról. Jennings épp virágokat locsolt, amikor egy másik szomszédja viszont ráhívta a rendőröket, mert „nem ismerte fel a távollevő szomszédja kertjében gyanúsan viselkedő fekete férfit”.

Jenningset a kiérkező rendőrök letartóztatták, és csak 500 dollár óvadék ellenében engedték ki. Az eset májusban történt, a férfi most szövetségi pert indított a rendőrség ellen a méltatatlan eljárás és az indokolatlan őrizetbe vétel miatt.

„Amit aznap tettek, azt büntetlenül tették, úgy gondolták, hogy nem fognak fellépni ellenük. Dehumanizáltnak, kevésnek és tehetetlennek éreztem magam, és ez bántott” – mondta Jennings egy szombati sajtótájékoztatón.

A rendőrségi testkamerák felvételein az is látszódik, ahogy a rendőrök beszélnek az őket kihívó szomszéddal. A nő is megerősíti nekik, hogy időközben felismerte a lelkészt, valóban ott lakik, és csak segíthetett a szomszédoknak, félreértésről lehetett szó.

„Nem a bosszúért, hanem az elszámoltathatóságért és az igazságosságért vagyok ma itt” – hangsúlyozta Jennings a szombati sajtótájékoztatóján.

(Kiemelt fotónk illusztráció: Egy nő egy virágágyást öntöz egy talajvízszivattyú vízével. JULIAN STRATENSCHULTE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Tegnap 20:42

Az orosz erők pénteken kora este a Dnyipropetrovszk megyei Nyikopol térségét lőtték Grad rakéta-sorozatvetőkkel és más nehézfegyverekkel, a támadásban egy 37 éves férfi életét vesztette, egy 42 éves férfit pedig sérülésekkel kórházba szállítottak – közölte Valentin Reznyicsenko, a régió kormányzója a Telegram mikroblogon.

Tegnap 20:14

Az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) ügynökei elegendő bizonyítékot gyűjtöttek ahhoz, hogy adózási és egyéb bűncselekmények gyanújával vádat emeljenek Hunter Biden, az amerikai elnök fia ellen – írta csütörtökön a Washington Post.

Tegnap 19:59

Több százezer embert fenyeget éhhalál Kelet-Afrikában, ahol máris több mint 10 millió gyerek szenved súlyos alultápláltságtól a szárazság és az ennek nyomán kialakult élelmiszerszűke miatt – jelentette pénteken az Anadolu török hírügynökség egy regionális helyi kormányközi szervezet beszámolójára hivatkozva.

Tegnap 19:03

Traktort adott ajándékba Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök orosz hivatali partnerének, Vlagyimir Putyinnak 70. születésnapja alkalmából – jelentette pénteken a Belta fehérorosz állami hírügynökség.