Elismerte a krokodilszakértő: több kutyát is bántalmazott szexuálisan

Az ismert brit krokodilszakértő és akadémikus brutális szadizmust követett el, amelynek következtében legkevesebb 39 kutya pusztult el. Tettét beismerte.

 

2023. szeptember 28., 10:29

Szerző:

A neves brit krokodilszakértő és akadémikus bűnösnek vallotta magát 56 kutya megerőszakolásában, kínzásában és megölésében. Az ausztrál média jelentései szerint Adam Britton több mint 42 kutyát kínzott meg és használt ki 2022 áprilisában történt letartóztatásáig.

A bíróságon elhangzott, hogy Britton „szadista szexuális érdeklődést” tanúsított az állatok, különösen a kutyák iránt: amellett, hogy saját kutyáit kínozta, Darwin környékén gyanútlan állattartóktól is szerzett állatokat

 – idézi a bizarr történetet a liner.hu.

Marty Aust ügyész, aki felolvasta a részletes vádakat, miután a nyilvánosság tagjai elhagyták a tárgyalótermet, azt is elmondta a bíróságnak: „gyakran alakított ki kapcsolatot a kutyatulajdonosokkal, hogy tárgyalásokat folytasson az állatok felügyeletének átvételéről, akik közül sokan utazás vagy munkahelyi elfoglaltságok miatt vonakodva adták oda kedvencüket”.

Az ügyészség szerint Britton a birtokán egy hajózáshoz használt konténert tartott, melyben filmfelszerelés volt, s ezt a helyet használta a „kutyák kínzására, szexuális kizsákmányolására és megölésére”. A férfi ezek után a kutyákat szexuálisan kizsákmányoló videókat és képeket osztott meg magáról online fórumokon, álnevek alatt. Az egyik üzenetben azt írta: „elfojtottam. Az elmúlt években újra kiengedtem, és most már nem tudok leállni. Nem is akarok”.

Az egyik klipet elküldték az NT Animal Welfare Branch-nek, majd továbbították a rendőrségnek, s végül ez vezetett az aberrált férfi letartóztatásához.

(Kiemelt kép: Adam Britton ausztrál zoológus (jobbra) egy fogságban tartott krokodilt mér meg Bunawan városában, Agusan del Sur tartományban, a Fülöp-szigetek déli részén, Mindanao szigetén 2011. november 9-én. Fotó: AFP PHOTO/RICHARD GRANDE)