Koporsók potyogtak a tengerbe

Egy parti temetőt is érintett az olaszországi földcsuszamlás. 

2021. február 23., 18:44

Szerző:

A temető egy része is a tengerbe zuhant egy földcsuszamlásban a Ligúria tartományban lévő Camogli kisvárosban, ahol a sírkert magasan a tengerpart felett helyezkedik el. A lezuhanó kövekkel és sziklákkal együtt számos koporsó a tengerbe csúszott.

Még zajlik a szerencsétlenségben érintett emberi maradványok utáni kutatás - mondta kedden Francesco Olivari polgármester. A munkálatokban tűzoltók, a partiőrség és más segítők is részt vesznek. Hajókkal az omlás után azonnal megkezdték a koporsók kimentését a vízből.

Olasz sajtóértesülések szerint akár mintegy 200 koporsót és a sírokból származó több tárgyat is érinthetett a csuszamlás.

A temetőben éppen dolgozó munkások elmondása szerint hatalmas robajt hallottak, és hirtelen eltűntek a külső falak és a terület egy része.

A Genova közelében lévő, turisták által kedvelt sziklás, part menti régióban történt földcsuszamlás oka egyelőre ismeretlen. Olivari szerint elképzelhető, hogy az elmúlt évek heves esőzései miatt megváltozott a talaj szerkezete.

Szakértők szerint a közelben álló épületek nincsenek veszélyben.

Camogli egy középkori védelmi várral rendelkező történelmi kikötőváros.

(Kiemelt képünk: Vigili del Fuoco / Olasz Tűzoltóság)