Kiskorúval szemben elkövetett szexuális erőszak miatt elítélték Bill Cosbyt

Bár tavaly felmentették Bill Cosbyt szexuális erőszak vádja alól, egy másik ügyben bűnösnek találták a 84 éves amerikai színész-humoristát. Egy 1975-ben elkövetett szexuális erőszak miatt ítélték 500 ezer dolláros kártérítés megfizetésére.

2022. június 22., 08:30

Szerző:

Bár tavaly felmentették Bill Cosbyt szexuális erőszak vádja alól, egy másik ügyben bűnösnek találták a 84 éves amerikai színész-humoristát. Egy 1975-ben elkövetett szexuális erőszak miatt ítélték 500 ezer dolláros kártérítés megfizetésére – írja a Telex.hu.

A bíróság előtt tanúskodó Judy Huth azt mondta, hogy 1975-ben, a Los Angeles-i Playboy-kastélyban Cosby szexre kényszerítette őt. A lány ekkor csak 16 éves volt.

Huth azt vallotta, hogy őt és egy barátját Cosby vitte be a hírhedt épületbe, ott becsalogatta egy hálószobába, majd szexuális aktusra kényszerítette. A bíróságon azt mondta a nő, miután mutattak róla és Cosbyról egy fényképet, hogy átvertnek és ostobának érezte magát.

Cosby ügyvédjei azzal próbáltak védekezni, hogy Huth állítólag ezt a fényképet bulvárlapoknak is el akarta adni, és korábban azt mondta, hogy 15 évesen erőszakolta meg Cosby. Az ügyvédek levetítették a Playboy magazin egykori kiadójának, Hugh Hefnernek a 2016-os nyilatkozatát, amelyben azt mondta, hogy szokatlan dolog lett volna, ha tinédzsereket engedtek volna be a kastélyba – írja a lap.