Kiderült, melyik volt a legkeresettebb márka 2021-ben a piacon

Meglepődtek, amikor kiderült, melyik volt a legkeresettebb márka tavaly. 

2022. január 5., 14:32

Szerző:

A Toyota Motor Corp. 2021-ben először szerezte meg az első helyet az az autóeladások terén az Egyesült Államokban, megelőzve fő riválisát, a General Motors Co.-t – közölte kedden az MTI. 

A Toyota 2020-hez képest mintegy 10 százalékkal, 2,3 millió járműre növelte eladásait az Egyesült Államokban. Eközben a GM-eladások közel 13 százalékkal, 2,2 millió járműre estek vissza. Az Automotive News hírportál emlékeztetett arra, hogy a GM 1931 óta folyamatosan az amerikai autópiac vezetője volt a múlt évig.

A Toyota sikeréhez nagyban hozzájárult az a döntés, hogy

jócskán feltöltötte készleteit az autóelektronikához szükséges mikrochipekből, még a hiány kialakulása előtt 

– írta a The Wall Street Journal.

A tavalyi eredmény ellenére a Toyota vezetése nem számít arra, hogy megőrzi vezető szerepét az amerikai piacon. „Az egyértelműség kedvéért nem ez volt a célunk, és nem hisszük, hogy ez hosszú távon folytatódik” – mondta Jack Hollis, a Toyota North America vezető alelnöke.

A J.D. Power piackutató cég szerint 2021-ben csaknem 15 millió járművet értékesítettek az Egyesült Államokban. Ez valamivel több, mint 2020-ban, de lényegesen kevesebb, mint az azt megelőző öt évben eladott évi mintegy 17 millió autó.

(Kiemelt kép: A 2019.01.07. - Toyota autója a Toyota sajtótájékoztatóján a Mandalay Bay Convention Centerben a Las Vegasban. Fotó: Robyn Beck / AFP)

 

 

20:20

Fehéroroszországban négy hónappal Oroszország Ukrajna elleni háborújának megindulása után a helyi független sajtó tudomása szerint egyre többen kapnak katonai behívóparancsot, ezzel összefüggésben az ukrán vezérkar csütörtökön „rejtett mozgósításról" beszélt.

20:05

Törökország újból megvétózhatja a finn és a svéd NATO-csatlakozást, amennyiben a két ország nem teljesíti a háromoldalú megállapodásban rögzített vállalásait - közölte a török elnök az észak-atlanti szövetség madridi csúcstalálkozóját lezáró sajtótájékoztatóján.

19:51

Bas Smets belga tájépítészt bízta meg a párizsi önkormányzat a Notre-Dame környékének átalakításával: a székesegyház előtti tér parkosításával és az építmény homlokzatának kihangsúlyozásával.