Két napja próbálják megmenteni a 35 méteres betonoszlopba esett kisfiút

Két napja küzdenek egy 35 méter hosszú, földbe süllyesztett, üreges betonoszlopba esett tízéves kisfiú életéért Vietnam déli Dong Thap tartományában.

2023. január 2., 15:15

Szerző:

 A Mekong deltavidékén fekvő vietnámi tartomány egy hídépítkezésénél társaival hulladékvas után kutató Ly Hao Nam segélykiáltásait szombaton hallották meg. A mentőszolgálat hétfőn egy kamerát eresztett le a 25 centiméter átmérőjű résbe, de nem tudták meghatározni a kisfiú helyzetét, nem kaptak választ tőle.

Dong Thap tartomány közlekedési hivatalának illetékese elmondta: nem tudják elképzelni, hogyan eshetett bele a fiú az oszlop rendkívül szűk résébe.

A helyi média beszámolója szerint a mentők oxigént pumpáltak az oszlopba és darukkal, munkagépekkel próbálták kiemelni, de eddig nem jártak sikerrel. A talajt is meglazították körülötte, de ettől az oszlop megdőlt, ami tovább nehezíti a mentést.

(Kiemelt képünk: Viet Nam News Facebook-oldala)

Tegnap 21:22

Három embert sebesítettek meg Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson, a gyanúsítottat a rendőrség előállította – tájékoztatott hírportálján a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

Tegnap 20:35

Vlagyimir Putyin orosz elnök telefonbeszélgetést folytatott Mohamed bin Szalmán asz-Szaúd szaúdi koronaherceggel – közölte hétfőn a Kreml sajtószolgálata.

Tegnap 20:02

Petr Pavel, a szombaton megválasztott cseh államfő hétfőn arról biztosította Caj Jing-ven tajvani elnököt, hogy Csehország és Tajvan is osztja a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok értékeit, és ezért megerősítik partnerségüket.