Két férfi fel akart gyújtani egy bevándorlási irodát Kaliforniában, de közben véletlenül ők is meggyulladtak

A Kalifornia állambeli Bakersfield városában, január 2-án hétfőn a gyújtogatást követően elmenekülő két férfit még nem fogták el.

2023. január 5., 20:00

Szerző:

A biztonsági kamerák felvételén látszik, hogy két ismeretlen, maszkos ember benzinnel locsolja le az bevándorlási iroda épületét, majd mikor egyikük lehajol meggyújtani a benzint, annak gyors belobbanásától meglepődve szaladni kezdenek – írja a Fox News. A gyújtogató lába már menekülés közben ég, a másik tettes pedig többször is megcsúszik a kilocsolt benzinen, majd őt is elérik a lángok. A lángokat 10 perccel az első helyszínre érkezők tűzoltók 10 perccel később megfékezték.

Szerdáig nem sikerült elfogni az elkövetőket, ezért egyelőre nem lehet tudni, miért gyújtották fel az irodát. Az iroda tulajdonosa, Max Soloranzo az eset után azt mondta, azok közül, akik korábban hozzájuk fordultak bevándorlási ügyükkel, most sokan segítség nélkül maradnak. Ügyfeleiket arra kérte, hogy legyenek türelemmel.

Tegnap 15:49

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.