Jan Slota kenőpénzt fogadott el, és a bírót is megvesztegette

Kemény börtönévek várhatnak a magyarellenes szlovák politikusra. 

2022. március 25., 14:55

Szerző:

A Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség (NAKA) nyomozója büntetőeljárást indított a zsolnai Ján Slota ellen kenőpénz elfogadása ügyében – írja parameter.sk

Korrupciós bűncselekmények ügyében két másik személy ellen is eljárás indult. A rendőrség erről a közösségi hálón tájékoztatott. A Markíza televízió információi szerint az SNS egykori elnökéről és Zsolna volt polgármesteréről van szó. A gyanú szerint 2018-ban megvesztegették a Zsolnai Kerületi Bíróság több bíróját, így befolyásolva a rájuk bízott büntetőügyekben a döntéshozatalt. 

(Kiemelt képünk: Jan Slota, az SNS (Szlovák Nemzeti Oldal) elnöke gesztikulál a parlamenti választásokat követő tévéműsorban Pozsonyban 2006. június 18-án. Fotó: JAKUB SUKUP / AFP)

 

15:54

A madridi NATO-csúcstalálkozón meghozott döntések biztosítják, hogy az észak-atlanti szövetség tovább őrizze a békét területén, és elkerülje a konfliktusokat – hangsúlyozta Jens Stoltenberg NATO-főtitkár csütörtökön a spanyol fővárosban rendezett kétnapos állam- és kormányfői találkozó eredményeit ismertetve.

15:19

Bernie Ecclestone golyót is vállalna az „első osztályú” Vlagyimir Putyinért, szerinte nem szándékosan öltek meg több ezer civilt az oroszok. A Formula-1 korábbi vezére egyúttal megérti Volodimir Zelenszkijt, mert humorista volt, az ukrán elnök szerinte vissza szándékozik térni a szakmájához.

2022. június 30., 14:21

Felépült a 186 kilométer hosszú acélkerítés a lengyel-fehérorosz határon. Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő ebből az alkalomból csütörtökön az ukrajnai háború előjelének nevezte a tavaly ősszel Minszken át Lengyelországba tartó migrációs hullámot.