Kémkedés miatt kiutasítanak Bulgáriából két orosz diplomatát

2020. szeptember 23., 19:00

Szerző:

A diplomatáknak 72 óra alatt kell elhagyniuk az országot, miután ügyészek azzal vádolták meg őket, hogy 2016 óta kémkedtek a balkáni országban. A tárca szóvivője szerint a döntésről értesítették Oroszország szófiai nagykövetségét.

Előzőleg ügyészek azt közölték, hogy a két diplomata 2016 óta titkosított információk után kutatott a hadsereg korszerűsítésének a terveivel, illetve a katonai felszerelések karbantartásával kapcsolatosan. Államtitkok gyűjtése miatt a különleges ügyészség megindította a két diplomata ellen a bűnvádi eljárást, és erről Ivan Gesev bolgár főügyész tájékoztatta az ország külügyminisztériumát.

(MTI)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.