III. Károly király hamarosan beszédet intéz nemzetéhez

Sir Lindsay Hoyle, az angol alsóház szóvivője bejelentette, angol idő szerint 18:00 órakor az ülés szünetel, amikor III. Károly király a nemzethez intéz beszédet.

2022. szeptember 9., 14:32

Szerző:

Sir Lindsay Hoyle, az angol alsóház szóvivője tisztelgett II. Erzsébet királynő előtt, amikor azt mondta, „a királynő egy volt a koronával, és mindazzal, amit a korona képvisel.” Ezután bejelentette, hogy angol idő szerint18:00 órakor a parlamenti ülés szünetel, amikor III. Károly király a nemzethez intézi beszédét, írja a BBC. 

A házelnök megemlékezett a királynőről

„1952. februári trónra lépése után, közel 70 évvel ezelőtt, 1952 novemberében, amikor Winston Churchill volt a miniszterelnök és William Morrison házelnök ült az elnöki székben, először jött el a Westminster-palotába, hogy megnyissa a parlament ülését” – mondta Hoyle.

Elmondása szerint a királynő uralkodása alatt tíz különböző házelnök töltötte be az elnöki széket, és tizennyolc általános választást tartottak.

„A leghosszabb ideig hivatalban lévő uralkodóként, akit ez az ország ismert, még akkor is biztosra vehette volna, hogy bekerül a történelem könyvekbe, ha nem lett volna olyan nagyszerű, ahogyan a királynői szerepet ellátta” – mondta Hoyle. „Ő volt a legodaadóbb uralkodó. Királynő mellett feleség, anya, nagymama és dédnagymama is volt - szerepeket, amelyeket ugyanolyan alkalomhoz illő érzékkel és emberi kedvességgel látott el, mint a királynői szerepet” – tette hozzá a házelnök.  

(Kiemelt fotónk: III. Károly. MTI/EPA/Andy Rain)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.