Johnny Depp a szomszédságunkban kezdene új életet

Kitüntetést is kapott.

2022. február 16., 15:57

Szerző:

Alekszandar Vucsics szerb elnöke kitüntetéseket adott át Szerbia államiságának napja alkalmából kedden. A díjazottak közt feltűnt Johnny Depp is, aki a Szerb Köztársaság Arany Érdemérmét kapta meg a Puffins című szerb animációs sorozat népszerűsítéséért. Ebben Depp kölcsönzi a főszereplő hangját és karakterét is – írja a tportal.

Depp tavaly októberben a sorozat miatt Belgrádba utazott, Vucsics pedig kapott az alkalmon és bejelentette, szeretné kitüntetéssel jutalmazni az amerikai színészt. Depp már akkor elmondta, megtisztelőnek tartja a döntést, és örömmel tér vissza Szerbiába február 15-én. 

Mint most az N1 írja, a keddi díjátadón Depp azt mondta, nagyon büszkének érzi magát a kitüntetés miatt, és beszélt Emir Kusturica szerb filmrendező, forgatókönyvíróról is. „Sok évvel ezelőtt abban az áldásban volt részem, hogy megismerkedhettem egy nagyon furcsa és szokatlan férfival. Amint megláttam, tudtam, hogy nem Hollywoodhoz tartozik. A neve Emir Kusturica. Kusturica a testvérem lett, az ő családja az én családom, tanúja voltam, ahogy felnőnek a gyerekei. (...) Ő az az ember, aki ha szeret, akkor igazán szeret, ha pedig nem szeret, akkor tényleg nem szeret. És ez a mai napig nagyon tetszik benne. Kusturica tényleg azt mondja, amit gondol, és amiben hisz” – mondta Depp.

Miután a színész megköszönte a kitüntetést, hamar a helyi kulináris élvezetekre terelődött a téma. „Minden szenvedéllyel tölt el, ami itt van. Ide tartozik a csevapcsicsa, na meg a szilvapálinka is. Valaki egyszer említette nekem a szilvapálinkát, mégsem volt alkalmam soha kipróbálni. Vagy egyszer talán mégis” – mondta, majd hozzátette: „Most már szó szerint egy új élet kezdetén vagyok, és tetszik nekem ez a kezdetet. Szívesen vágnék ebbe a kezdetbe itt Szerbiában, persze ha ti is akarjátok. Szóval még egyszer köszönöm. Köszönöm a megtiszteltetés. Félek. Persze, viccelek. Nem tudom mit mondhatnék még, nem vagyok túl nagy szónok, de a lelkem mélyéből köszönöm ezt a nagyszerű kitüntetést” – mondta, írják.

(Kiemelt kép: Aleksandar Vucic Facebook-oldala)

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.