Tombol az omikron – sose volt még ennyi új beteg

Továbbra is meredeken emelkedik a koronavírussal újonnan fertőzöttek aránya.

2022. január 3., 12:25

Szerző:

Továbbra is meredeken emelkedik a koronavírussal újonnan fertőzöttek aránya Izraelben az omikron variáns terjedése miatt, immár szeptember óta nem látott rekordmértékűre hágott – jelentette a Jediót Ahronót című újság hírportálja, a ynet hétfőn.

Az MTI szerint vasárnap 6652 új fertőzöttet diagnosztizáltak az ötödik, omikron járványhullámban. Legutóbb a koronavírus-járvány negyedik, delta hullámában, szeptember 20-án találtak ekkora tömegben új vírushordozót. A több mint 136 ezer teszt 4,83 százaléka bizonyult pozitívnak,

száz ember 188-nak adja át a vírust, s ez rendkívül széles körű terjedésnek számít.

Országszerte hosszú sorok kígyóznak a tesztelő állomásoknál, s az egyik helyen Tel-Avivban 24 órás tesztelést indítanak a zsúfoltság enyhítésére. A kórházakban ápolt Covid-betegek száma 203-ra emelkedett, közülük 110-en vannak súlyos állapotban, és 35-en szorulnak lélegeztetőgép segítségére.

Vasárnap 19 új súlyos beteget fogadtak a kórházak, ami október óta a legmagasabb szám. A kórházak zsúfoltságát növeli az influenzajárvány szövődményei miatt bekerülők magas száma, és számos esetben egyszerre diagnosztizáltak influenza- és koronavírus-fertőzést.

(Kiemelt kép: A Magen David Adom orvosai átszállítanak egy koronavírusos beteget a jeruzsálemi Hadassah Ein Kerem kórházba Izraelben, 2021. augusztus 15-én. Fotó: Menahem KAHANA / AFP)

 

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.