Kényszerleszállást hajtott végre az iráni elnök helikoptere

Egyelőre nincs hír az iráni elnökről és a külügyminiszterről. A helikopterük Északnyugat-Iránban, Kelet-Azerbajzsán tartományban zuhant le.

2024. május 19., 16:30

Szerző:

A heves esőzés és a viharos szél miatt hajthatott végre kényszerleszállást az iráni elnök helikoptere. Mentőcsapatok érkeztek a helyszínre, amelyek nehezen tudják megközelíteni a helikoptert. A fedélzeten Ebrahim Raiszi elnök és külügyminisztere, Hosszein Amir-Abdollahian utazott.

Az iráni elnököt szállító helikopter kényszerleszállást hajtott végre – közölte az iráni állami televízióra hivatkozva több angolszász híroldal. Ebrahim Raiszi elnök Azerbajdzsánban tartózkodott, hogy az ország elnökével, Ilham Alijevvel közösen felavasson egy gátat – írja az Index.

Az állami IRNA hírügynökség helyi informácik alapján arról számolt be, hogy egy erdős területen zuhant le a helikopter ugyanakkor a mintegy 20 mentőalakulat munkáját nehízi a tület járhatatlansága, valamint a kedvezőtlen időjárási viszonyok, különösen az erős köd.

Az állami televízió szerint az incidens a fővárostól, Teherántól mintegy 600 kilométerre északnyugatra fekvő Dzsolfa város közelében történt, és Hosszein Amir-Abdollahian iráni külügyminiszter is a fedélzetén tartózkodott. 

A Tasnim félhivatalos hírügynökség beszámolója szerint szerint az elnök kísérőinek sikerült kommunikálniuk a központi parancsnoksággal - írja a CNN

A helikopter egy három helikopterből álló konvoj része volt. A hírügynökség szerint a másik két helikopter minisztereket és tisztviselőket szállított, akik biztonságosan megérkeztek úti céljukhoz.

(Kiemelt kép: Iráni elnökség sajtószolgálata / AFP)

Vlagyimir Putyin ellen tavaly óta elfogatóparancs van érvénybe, ami eléggé behatárolja azt, hogy az orosz elnök mely országokba látogathat el büntetlenül.