Már száznál is több áldozata lehet az indiai hídomlásnak

Több mint száz ember meghalt, amikor leszakadt egy függőhíd a nyugat-indiai Gudzsarat államban - számolt be a helyi média hétfőn.

2022. október 31., 08:24

Szerző:

Az első jelentésekben még hatvanra becsülték a halottak számát.

A szerencsétlenség vasárnap este történt a nyugat-indiai Gudzsarát államban lévő Morbi településen - közölte a The Times of India című lap és az NDTV televízió.

Az NDTV jelentése szerint 141 ember meghalt, 177 embert pedig kimentettek, amikor a gyaloghíd, amelyet nemrég nyitottak meg újra a felújítást követően, összerogyott.

Az 1,25 méter széles és 230 méter hosszú hidat a 19. században, a brit gyarmati uralom idején építették. Nemrég felújították, és október 26-án újra megnyitották a forgalom előtt. A híd a Manccsu-folyó felett ívelt át.

A Times of India egy rendőrségi tisztviselőre hivatkozva 132-re tette a halálos áldozatok számát.

A médiajelentések százra teszik a sérültek számát. Számos embert még mindig eltűntként tartanak nyilván. A szerencsétlenül járt emberek többsége pihenésre vágyó helyi volt. Az első információk szerint Gudzsarat állam a felújítást magánvállalkozókra bízta, akik a hivatalos állami engedélyek nélkül már megnyitották azt az emberek előtt, ezek után történt a tragédia.

A sajtó szerint a katasztrófa idején akár 500 ember is tartózkodott a 232 méter hosszú függőhídon.

A közösségi médiában közzétett képeken és videókon látszik, ahogy a gyalogos híd középen szétszakad, és több ember kapaszkodik, hogy ne essen a vízbe.

A baleset ügyében vizsgálatot indítottak - mondta Bridzses Merdzsa gudzsaráti munkaügyi miniszter az NDTV-nek.
Narendra Modi miniszterelnök hivatala a Twitter közösségi oldalon bejelentette, hogy kártérítést fizetnek az áldozatok családjainak.

(Kiemelt kép: Leszakadt függőhíd a Gudzsarat állambeli Morbi városában 2022. október 30-án. Fotó: Sam Panthaky / AFP)

Tegnap 18:55

Mintegy 2500 fókatetemet találtak a Kaszpi-tenger dagesztáni partjainál - közölte vasárnap hivatalos Telegram-csatornáján az Oroszországhoz tartozó észak-kaukázusi köztársaság természeti erőforrások minisztériuma.