Nyolc halálos áldozatot szedett egy elektromosroller-tűz

Tűz volt egy elektromosroller-bemutatóteremben a dél-indiai Telangána állam Szekunderábád nevű városában, legalább nyolcan meghaltak, 11-en megsérültek – közölte kedden a helyi rendőrség.

2022. szeptember 13., 10:16

Szerző:

A vizsgálat első eredményei szerint a tüzet meghibásodott, töltés alatt álló akkumulátorok okozták. Az áldozatok többsége annak a szállónak az alkalmazottja, amelynek az aljában az elektormosroller-bemutatóterem található. A legtöbben füstmérgezést szenvedtek. 

A tragédia miatt Narendra Modi indiai miniszterelnök is részvétét nyilvánította, valamint kártérítést ígért az áldozatoknak és családtagjaiknak. 

Az indiai hatóságok márciusban elrendelték az elektromos rollerek országos felülvizsgálatát, miután több ilyen roller akkumulátora kigyulladt. Egy esetben menet közben gyulladt ki e-roller. 

A gépjárművek okozta környezetszennyezés csökkentésére Újdelhi igyekszik népszerűsíteni az elektromos rollereket. Míg jelenleg az eladott elektromos kétkerekű járművek – moped, kerékpár, roller – aránya két százalék körül mozog az összes kétkerekűhöz képest – beleértve a robbanómotoros kerékpárokat is –, a kormány 2030-ra igyekszik ezt az arányt 80 százalékra feltornázni.

(Kiemelt képünk illusztráció. MTVA/Bizományosi: Branstetter Sándor)

10:28

Krisjanis Karins lett kormányfő pártja, az Új Egység nyerte a parlamenti választásokat Lettországban a szavazatok 18,9 százalékával – tájékoztatott a helyi választási bizottság vasárnap reggel, miután összesítette a szavazatok 95 százalékát. A második helyen a Zöldek és Földművesek Szövetsége végzett a voksok 12,8 százalékával. A három párt – a Lettországi Zöld Párt, a Lett Regionális Szövetség és a Liepaja Párt – választási szövetségéből létrejött Egyesített Lista (AS) 11 százalékot szerzett.