Hiába a királyi cím, attól még COVID van

Hollandiában naponta legfeljebb 4 látogatót fogadhatnak egy nap. 

2021. december 18., 19:15

Szerző:

A holland királyi család a hétvégén szabadtéri partit rendezett Amália hercegnő 18. születésnapja alkalmából, amely kívül esett a kormány Covid-19 irányelvein, és Willem-Alexander király elismerte, hogy ez "nem volt helyes".
A Mark Rutte miniszterelnök által a holland parlamentnek küldött, csütörtöki keltezésű levél szerint a királyi család szombaton 21 embert látott vendégül a királyi palota melletti parkban.

Mindezt annak ellenére, hogy a kormány tanácsa szerint Hollandiában naponta legfeljebb négy, 13 évnél idősebb látogatót fogadhatnak az otthonukban. A parkot a királyi család magánlakásának részeként tartják számon - közölte a CNN-nek egy kormányszóvivő.

„Az eredeti születésnapi ünnepségeket a koronavírus-helyzet miatt lemondták, de a szombati összejövetelt az "utolsó pillanatban" szervezték meg”

– mondta Rutte.

(Kiemelt képünk: Willem-Alexander király, Amália holland hercegnő és Maxima királynő érkezik az Államtanács rendkívüli ülésére a hágai Balzaalban 2021. december 8-án, amikor a hercegnőt felkészítik a királynői jövőjére.
Frank van Beek / ANP / AFP)

21:22

Három embert sebesítettek meg Brüsszelben, az uniós intézményeknek is helyet adó Schuman téri metróállomáson, a gyanúsítottat a rendőrség előállította – tájékoztatott hírportálján a La Libre Belgique című francia nyelvű belga napilap hétfőn.

20:02

Petr Pavel, a szombaton megválasztott cseh államfő hétfőn arról biztosította Caj Jing-ven tajvani elnököt, hogy Csehország és Tajvan is osztja a szabadság, a demokrácia, az emberi jogok értékeit, és ezért megerősítik partnerségüket.