Helikopterbalesetben meghalt egy orosz milliárdos

Vjacseszlav Taran orosz milliárdos Monacóban vesztette életét egy helikopterbalesetben. Rajta kívűl a pilóta utazott a helikopterben, aki ugyanúgy meghalt a balesetben.

2022. november 29., 17:44

Szerző:

Helikopterbalesetben meghalt Vjacseszlav Taran orosz milliárdos Monacóban. A helikopteren a ketten utaztak a pilótával együtt, aki ugyanúgy meghalt a balesetben – írta a Daily Mail.

Vjacseszlav Taran kripovalutákból gazdagodott meg, valamint ő alapította meg a Forex Clubot és a Libertexet. A lap információi szerint Taran egyik ismerőse is a helikopterrel utazott volna, de az utolsó pillanatban lemondta. Ukrán információk szerint Tarannak kapcsolatai voltak az orosz hírszerzéshez.

Az 53 éves Vjacseszlav Taran Villefranche-sur-Merben halt meg – erősítette meg a párizsi orosz nagykövetség. Taran a svájci Lausanne-ból repült egy tapasztalt pilótával a Monacair H130-as helikopterrel. A baleset okát egyelőre nem állapították meg. 

A francia hatóságok hivatalos vizsgálatot indítottak a baleset ügyében, amelyben a H130-as helikoptert gyártó Airbus is részt vesz.

Sok gazdag orosz és oligarcha halt meg rejtélyes körülmények között

Az orosz-ukrán háború kitörése óta június kivételével minden hónapban olvashattunk arról, hogy valamilyen baleset, öngyilkosság, vagy betegség miatt meghalt egy fontos orosz magas rangú vezető. Az orosz-ukrán háború óta 14 orosz oligarcha halt meg rejtélyes körülmények között, idén pedig 16. Egy korábbi cikkünkben végigvettük mind a 16 oligarcha halálának a körülményeit.

(Kiemelt képünk illusztráció. fotó: Xose Bouzas / Hans Lucas / Hans Lucas via AFP)