Túl van a harmadik „x”-en a világ legöregebb kutyája, Bobi

Betöltötte be 31. évét a világ legidősebb kutyája, a Bobi névre hallgató fajtiszta alentejo masztiff.

2023. május 15., 11:20

Szerző:

 A kutya gazdája, a portugál Lionel Costa elmondta, Bobi korához képest jó egészségnek örvend, bár ma már nehezen jár, és látása is megromlott. Életkorát a portugál kormány háziállatokról vezetett adatbázisa hitelesítette, amelyet az állatorvosok országos szövetsége kezel –  áll a Guinness-világrekordok közleményében.

Costa elmondta, a „nyugodt, békés környezet” lehet kutyája hosszú életének titka, és persze a génjei, Bobi anyja ugyanis 18 évet élt. Noha egész életében szabadon kószált a Costa-házat körülvevő erdőkben, idős korában már inkább otthon, az udvaron tölti az idejét, nagyrészt alvással.

Bobi születésnapját egy „nagyon hagyományos”, legalább százfős portugál ünnepség keretében tartották meg szombaton, a Costa család Conqueiros faluban lévő otthonában, ahol Bobi egész életét töltötte – közölte a kutyatulajdonos.

Bobi születésekor a jelenleg 38 éves Costa csupán nyolc éves volt, így számára a kutya a múlt élő emléke. „Ha ránézek, mintha azokra az emberekre emlékeznék, akik a családunk részei voltak, de sajnos már nincsenek velünk” – mondta Costa a Guinnessnek.

(Kiemelt képünk: A 38 éves Leonel Costa, Bobi, a Guinness Rekordok Világrekordja által a világ legöregebb kutyájának nyilvánított 30 éves portugál kutya gazdája megsimogatja kedvencét otthonukban, a Leiria melletti Conqueiros faluban. PATRICIA DE MELO MOREIRA / AFP)

 

Vádemelés nélkül lezárta a csíkszeredai ügyészség azokat a büntetőjogi eljárásokat, amelyeket az úzvölgyi katonatemetőben a nacionalista Calea Neamului (Nemzet útja) egyesület által tavaly engedély nélkül felállított 150 fakereszt ügyében indított - tudatta szerdán a Maszol.ro hírportál a magyargyűlölő Mihai Tirnoveanunak, az egyesület vezetőjének a Facebookon közzétett bejelentését ismertetve.