Világszerte mozgósít a Hamász: közös akcióra kérte fel a teljes muszlim világot

A radikális szervezet általános gyülekezésre szólította fel a támogatóit, a közös akciót péntekre tervezik.

2023. október 19., 18:25

Szerző:

Felhívást tett közzé az orosz Telegram közösségi média platformon a Hamász. A palesztin radikális szervezet általános mozgósítást rendelt el világszerte a palesztinok között – írta meg a Portfolio.

A felhívásban csatlakozásra kérik az arabokat, sőt, a teljes muszlim világot. A gyülekezés elsődleges célja „a globális szolidaritás napja a gázai gyerekekért” lesz.

„Felszólítjuk palesztin népünket, arab és iszlám népünket és a világ szabad népeit, hogy holnap, pénteken gyülekezzenek a visszatérésért és utasítsák el a kitelepítést” –fogalmaz a közlemény.

A Hamász október 7-én támadta meg Izraelt, majd a zsidó állam ellentámadásba lendült. Második hete állandóak a bombázások a palesztin Gázai övezetben.

 (Kiemelt kép: A gázai Al-Ahli Baptista Kórház 2023. október 17-i bombázását követően 2023. október 18-án Teheránban egy afrikai csoport csatlakozott az Izrael-ellenes álláspontot képviselő kormánypárti megmozduláshoz. Hossein Beris / AFP)

13:49

Ebrahim Raiszi iráni elnök csütörtökön Oroszországba látogat, ahol orosz hivatali partnerével, Vlagyimir Putyinnal fog tárgyalni - jelentette be Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője kedden újságíróknak.

12:57

Kína reméli, hogy a közelgő csúcstalálkozón fellendíti kapcsolatait az Európai Unióval, és határozottan a pragmatikus együttműködésre összpontosít a bonyolult helyzetek és komoly kihívások közepette – mondta Vang Ji kínai külügyminiszter hétfőn Pekingben.