Újabb holttestek kerültek elő a kenyai szekta tömegsírjából

Huszonhat újabb holttestet exhumáltak egy tömegsírból Kenyában, egy olyan vallási szekta tagjait, akik feltehetően az üdvözülés reményében halálra éheztették magukat.

2023. április 24., 10:05

Szerző:

Újabb halottakat találtak a tagjait halálra éheztető kenyai szekta áldozatainak tömegsírjában. A három nap alatt feltárt halottak száma így elérte a negyvenhetet – tette hozzá Charles Kamau, Malindi körzet bűnügyi nyomozó osztályának a vezetője. A holttestek kiemelését pénteken kezdték meg a hatóságok egy erdőben a tengerparti Kilifi megyében, és tovább folytatják a keresést.

Múlt héten a kenyai hatóságok megmentették és kórházba szállították a szekta tizenegy tagját, akikről megtudták, hogy a „Jézussal való találkozás” és az üdvözülés reményében éheztek egy erdei magánbirtok házaiban. Akkor négy szektatag holttestét találták meg az erdőben, és a szekta vezetőjét, Makenzie Nthengét őrizetbe vették. Beszámolók szerint a zárt közösség a Good News International Church nevű szektához tartozott. Helyi sajtóértesülések szerint a vezetőn kívül a szekta hat tagját is őrizetbe vették. Az erdőben még a szekta több tagja rejtőzködik. A hatóságok vasárnap bukkantak rá egy kidülledt szemű nőre, aki elutasította, hogy táplálékot vegyen magához, mielőtt mentővel elszállították.

(Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Stringer / AFP)

Moszkva és Phenjan közt átfogó katonai együttműködés kezd kialakulni: Észak-Korea nagy mennyiségű lőszerrel támogatja az orosz haderő Ukrajna elleni háborúját, Oroszország pedig védelmi szövetséget kötött az ázsiai állammal és elkezdett nekik korszerű haditechnikai vívmányokat szállítani. Mindeközben videófelvételek bizonyítják, hogy észak-koreai katonák vannak Oroszországban.

2024. október 17., 11:32

A lengyel jobboldali párt, a PiS tavaly kiesett a hatalomból, így az elérése is jelentősen csökkent. A párt azonban most egy huszáros mozdulattal – konkrétan Mészáros Lőrinc segítségével – szerezne magának nyilvánosságot.