Órákig feküdt egy halott férfi egy kórház kávézójában

A halott betegre egy biztonsági őr figyelt fel. A kórház jelenleg is vizsgálja, mégis mi történhetett.

2024. szeptember 2., 15:41

Szerző:

Órák óta halott lehetett az a férfi, akit egy kórház kávézójában találták Angliában – írja a Metro. A lap beszámolója szerint a 36 éves férfit még júliusban találták eszméletlenül a West Bromwich-i Sandwell General Hospital egyik kávézójában. A civilek és a személyzet állítólag órákon át használták a kávézót úgy, hogy a férfi ott feküdt. 

A halott férfira három óra elteltével egy biztonsági őr figyelt fel, megpróbálta felébreszteni, közben azonban megállapította, hogy nincs pulzusa. A jelentések szerint a férfinél beállt a hullamerevség, így egy olyan osztályra szállították, ahova a már órák óta halott embereket szokták. 

A lap azt írja, hogy a kórház egészségügyi személyzete korábban ellátta a férfit, majd hazaengedték, de beutalták a Hallam Street Hospital mentális egészségügyi intézményébe, amely közvetlenül az út túloldalán volt.

Később a Sandwell és a West Birmingham NHS Trust szóvivője elmondta, kivizsgálják a kórházban a halott férfi szomorú, hirtelen halálának körülményeit, amihez a halottkém is értesítve lett. Utóbbi a jelentések alapján dönt majd arról, hogy van-e szükség vizsgálatra.

Nem ez volt az első eset, hogy halottra bukkantak

Noha a halott férfi esete sokkoló, nem ez volt az első hasonló a brit egészségügyben. Idén januárban egy kétgyermekes anyukát találtak eszméletlenül egy kabát alatt, majd hét óra várakozás után meghalt. A 39 éves nő fejfájásra panaszkodva érkezett a nottinghami Queen’s Medical Centerbe, ahol háromszor is megvizsgálták, és ellátták az ápolónők.

Amikor azonban a váróteremben kiáltották a nevét, senki nem válaszolt. A személyzet így azt feltételezte, hogy a beteg haza ment, ám később megtalálták őt a kabátja alatt. Azonnal az intenzív osztályra szállították, ahol kiderült, hogy belső vérzést szenvedett, és három nappal később, január 22-én meghalt.

(Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: BURGER / Phanie / Phanie via AFP)