Magyar képviselő miatt élő adásban vállalta fel homoszexualitását egy szlovák műsorvezető

Élő adásban vállalta fel melegségét szlovákia egyik legismertebb műsorvezetője Gyimesi Györggyel készült interjúja közben, mert a politikus meg szeretné tiltani, hogy a középületekre szivárványos zászlót függesszenek ki.

2022. június 13., 15:45

Szerző:

Meleg vagyok, mi gondja van velünk? – tette fel a kérdést a TA3 hírtelevízió műsorvezetője, Richard Dírer Gyimesi Györgynek, az Egyszerű Emberek Pártja képviselőjének – számolt be az esetről az Új Szó.

Dírer hozzátette, hogy nagyon örülne, ha a meleg közösséget – amelynek ő is a tagja, – valamivel segítené a kormányzat. Gyimesi válaszában elmondta, hogy nincs gondja a melegekkel, de nem szeretné, ha a középületekre bárki is kifüggeszthetné a szivárványos zászlót. Azt elismerte, hogy a kormányzatnak tényleg segítenie kéne a szexuális kisebbségek tagjait, például azzal, hogy hogy az azonos nemű pároknak lehetővé tegyék az élettársuk után való öröklést, vagy betekinthessenek a párjuk egészségügyi dokumentációjába.

Viszont Gyimesi szerint a szexuális kisebbségek jogai a nő és a férfi házasságára épülő családmodellt ellenzik, ezért lép fel a szimbólumaikal szemben.

(Kiemelt kép forrása: youtube)