Gyereke lesz az osztrák kancellárnak

Hamarosan összeházasodik az élettársával, akivel 16 éve vannak együtt. 

2021. július 11., 19:34

Szerző:

Az osztrák konzervatív kancellár szombaton jelentette be: élettársával, Susanne Thierrel közösen decemberre gyereket várnak - írja az Azonnali. Kurzék bejelentették azt is, hogy gyerekük születésekor szeretnének már házasok lenni, azaz idén még sor kerülne az esküvőre. A kancellár és barátnője a gimnáziumi időkből ismerik egymást, de még nem ott, hanem 16 évvel ezelőtt jöttek össze. (Ahogy Kurz mondja: egy közös szilveszteri buliban.)

Az Azonnali emlékeztet, hogy a 34 éves kancellárral ellentétben – aki nem fejezte be jogi tanulmányait – a 35 éves élettársa elvégezte a bécsi közgazdasági egyetemet. Azonban a politikától távoltartja magát Thier, a közös fellépések is ritkák, és ritkán szoktak magánéletükről beszélni. Állása révén azonban Kurz élettársa is részben a politikában dolgozik: jelenleg azon pénzügyminisztériumban felel a PR-ért.

Sebastian Kurz ellen egyébként azért folyik eljárás, mert a gyanú szerint parlamenti vizsgálóbizottság előtt hazudott egy állami főhivatalnok kinevezését illetően. 

(Kiemelt képünk illusztráció: Sebastian Kurz osztrák kancellár. Fotó: MTI I EPA I Christian Bruna)

Tavaly a második világháború óta a legjelentősebb mértékben emelkedett az antiszemita incidensek száma világszerte, különösen az iszlamista Hamász október 7-i terrortámadása, és az azt követő gázai háború óta - szögezte le vasárnap kiadott éves közös jelentésében a Tel-Avivi Egyetemen székelő Kortárs Európai Zsidóság Intézete és az amerikai Rágalmazás-ellenes Liga (Anti-Defamation League).