Georgia Meloni a bevándorlókról: nem lehet egyszerűen a tengerbe vetni az érkezőket

Georgia Meloni szerint szét kell választani egymástól a gazdasági menekültek és a valóban védelemre szoruló menekültek ügyét, és nem lehet egyszerűen a tengerbe vetni az érkezőket

2023. február 3., 19:31

Szerző:

Az olasz kormány egyetért a német kormánnyal abban, hogy az illegális bevándorlás elleni küzdelemben együtt kell működni a származási országokkal, és legális bevándorlási kvótákat kell felajánlani az illegális migrációval szembeni fellépésért cserébe – jelentette ki Georgia Meloni olasz miniszterelnök pénteken Berlinben Olaf Scholz német kancellárral folytatott megbeszélése után.

A jobboldali Olasz Testvérek politikusa és a szociáldemokrata német kormányfő közös tájékoztatóján Georgia Meloni kiemelte: „abszolút támogatja” Olaf Scholzot abban, hogy legyen a kibocsátó országokkal folytatandó együttműködés egyik eleme a legális bevándorlási kvóta az illegális migráció visszaszorításáért cserébe.

Hangsúlyozta, hogy szét kell választani egymástól a gazdasági menekültek és a valóban védelemre szoruló menekültek ügyét, és nem lehet egyszerűen a tengerbe vetni az érkezőket. Hozzátette: természetesen felelősségvállalásra és szolidaritásra is szükség van.

(Kiemelt kép: Giorgia Meloni 2022. szeptember 11-én. Fotó: Piero CRUCIATTI / AFP)

08:29

A demokráciák erősödtek az első, 15 hónapja tartott demokrácia csúcstalálkozó óta az akkor tett vállalásoknak is köszönhetően – jelentette ki az Egyesült Államok elnöke a Csúcstalálkozó a demokráciáért elnevezésű nemzetközi virtuális konferencia nyitónapján szerdán.

2023. március 29., 19:40

A francia kormány szerdai ülésén úgy döntött: megtiltja a 14 éven aluliak számára az elektromos roller használatát, és szigorítja a szabálysértési büntetéseket a városi közlekedésben gyakran kaotikus helyzeteket teremtő és szenvedélyes vitákat kiváltó közlekedési eszköz használatának jobb szabályozása reményében.