Videó: Fütyült, kiabált a túrázó nő, amikor szembetalálta magát egy anyamedvével

Egy szűk kanyar után gyakorlatilag belefutott a nő az ott sétáló barnamedve családba.

2023. december 12., 10:43

Szerző:

Egy hatalmas barnamedvével és két kölykével találkozott egy futó egy szűk túraútvonalon a spanyolországi Sierra Madre-ben. A nő kamerával rögzítette a félelmetes incidens perceit, közben minden olyan trükköt bevetett, ami ismert a hasonló esetekre.

„Egyedül futottam és hihetetlenül közel kerültem a medvékhez, miután befordultam egy szűk kanyarba” – írta Laura Gold az Instagram-bejegyzésében. Hogy elkerülje az összetűzést, elkezdett hátrálni, amilyen gyorsan csak tudott, közben ordított és fújta a nála lévő sípot, hátha elijeszti ezzel a vadállatot.

 

A futó azt mondta, semmi sem működött, a medve elindult felé és nem úgy tűnt, mintha félne. Hamarosan egy másik túrázó is megjelent – alighanem ez volt a nő szerencséje – és segített Goldnak elriasztani a bocsait védelmező nőstényt.

A futó később elmesélte, hogy a medvék mögött az ösvény kettévált, és mindkét út lefelé vezetett a hegyről. Gold szerint megpróbálták arra biztatni a medvéket, hogy ők az egyik ösvényen menjenek, míg a túrázók a másikon ereszkedtek le. A medvetalálkozás így szerencsésen ért véget.

(Kiemelt képünk illusztráció / Pixabay)